A videójáték-piac rengeteg csodálatos játékot alkotott, ám vannak olyanok, amelyeket inkább a förtelmes jelzővel lehet csak körülírni.

Mindannyiunk számára van legalább egy olyan játék, amit egyszerűen szörnyűnek nevez. Talán azért, mert a játék pokolian bugos, játszhatatlan. Talán a trailerek túlságosan felhypeolták, aztán a tényleges termék alulmúlta az elvárásokat. Talán minden, ami elromolhatott, el is romlott.

Millió oka van annak, hogy a játékok cserbenhagyjanak minket.

A Reddit népe sosem volt szégyenlős, amikor kritikát kell megfogalmazni, és mivel az oldalon vannak elkötelezett játékközösségek, rengeteg véleményt olvashatunk, amiből ezt a listát összeállíthatjuk. Az egyik legutóbbi thread a „legrosszabb játék” témáját vetette fel, amellyel a felhasználók valaha játszottak, és ha elolvassuk, határozottan kezdjük megérteni, hogy egyes játékosoknak miért vannak bizalmi problémáik bizonyos címekkel és fejlesztőkkel szemben.

Íme 6 játék, amit a Reddit népe a legrosszabbnak ítélt.

Madden 19

A Madden NFL 19 kritikusai és játékosai között egyértelműen megoszlottak az vélemények. Míg a kritikusok általában elég kedvesek voltak, a játékosok nem húzták az időt, amikor kifejezték, hogy mennyire csalódottak.

A rajongók azt állították, hogy a játék nehézkes, a játékmenet nem volt gördülékeny, tele volt hibákkal, és a pay-to-win mechanika minden eddiginél nyilvánvalóbb és tolakodóbb volt. A mesterséges intelligencia alig működött megfelelően, a karakteralkotás pedig úgy tűnt, hogy a statisztikáktól függetlenül semmilyen hatással nincs a játékmenetre.

 

Úgy tűnik, a felháborodás semmit sem tett a franchise következő részeinek javulásáért, mivel az emberek egyetértenek abban, hogy a játékok ezután sem lettek jobbak. Sőt, néhány felhasználó azt állította, hogy a Madden 22 még rosszabb volt.

Resident Evil Survivor 2

Kicsit fájó érzés, amikor egy egész játékot végigjátszol, csak hogy kiderüljön, hogy valójában semmi tétje nincs, nincsenek igazi következményei, és lényegében semmi értelme. Méghozzá azért, mert minden, amit végigjátszottál, egy nagy álomsorozat volt. Ez a helyzet a Resident Evil Survivor 2 esetében.

 

A játékmenet egyik alapvető problémája, hogy a legtöbb akciót következmények nélkülinek érezzük. Sok játékos úgy találta, hogy az alapértelmezett fegyverekkel és kevés erőfeszítéssel könnyedén teljesítheted a szinteket, miközben egyáltalán nem tudsz sérülést szenvedni.

Nether

A Nether 2013-ban jelent meg egy sereg izgatott, várakozó rajongó előtt, és onnantól kezdve csak lejtmenetben haladt. Az előzmények ígéretesnek tűntek: egy first person shooter, multiplayer túlélőjáték, amely egy posztapokaliptikus városban játszódik.

A játék tehát megjelenik, és kezdetben rengeteg pozitívum van: a Chicago-szerű térkép tágas és érdekes, a teleportáló ellenségeket kihívás elintézni, ami növeli a feszültséget. Sajnos azonban a megjelenéskori problémák (főleg a tartalom hiánya és a rengeteg bug) nem javultak.

 

A korai hozzáférésben még elfogadható játékból a teljes kiadásra menthetetlen játék lett, tekintve, hogy a legtöbb problémát a kiadás előtti buildből nem javították ki. A bonyolult fejlesztőváltás miatt a játékosok nem tudták, hogy ki a főnök, és miért nem javítanak ki hibákat, így a játékosok száma drasztikusan csökkenni kezdett.

Ma már úgy ismerik, mint egy bukott címet. Valóban megvolt benne a potenciál, hogy nagyszerű legyen, de a szörnyű fejlesztésnek köszönhetően (amelyet valószínűleg a kapzsiság és a játékosok iránti tisztelet hiánya táplált), az IP most a köztudatban holtan fekszik.

Postal 3

A Postal 3-mal kapcsolatban a legnagyobb feltűnést keltő állítás ebben a témában Oriasten77 nevű felhasználótól származik, aki azt állította, hogy mivel a játék annyira játszhatatlanul rossz, hogy még a hídon sem jutottak túl a játék elején.

Ez az érzés eléggé elterjedt a Postal-rajongók körében: a Postal 3 nem is létezett, ha nem ismerjük el, és mindannyian jobban járnánk, ha úgy tennénk, mintha a franchise egyenesen a 4. részhez ugrott volna.

 

Őszintén szólva semmi jót nem lehet mondani a játékról, minden szempontból csak csalódást okoz. Az AI megbocsáthatatlanul ostoba, a humor kalibere olyan alacsony, hogy az már túlmutat a gusztustalanságon, és az „egységre” való törekvés néha egyenesen sértőnek hat.

The Walking Dead: Survival Instinct

Ezt kerüljétek el, Walking Dead rajongók. Ez nem egy olyan epikus történet, mint a Telltale játéksorozat. A Survival Instinct-ben Darylt, a The Walking Dead című tévésorozat mogorva rosszfiúját alakítod.

Azonban egy ilyen menő koncepció mellett a játék egy hatalmas baki volt. Darylnek biztosan nem érzed magad.

 

A játékmenet monoton, az AI nem is létezik, a grafika ronda és elavult volt már akkoriban is, és szinte elképzelhetetlen, hogy a The Walking Dead osztozik a nevén ezzel a szeméttel.

eFootball 2022

„A legjobb dolgok az életben ingyen vannak” – ez a kijelentés a jelek szerint nem vonatkozik a videojátékokra. A Konami 20 éves profi futball franchise-a műfajának egykor legjobbjának tartott- 2021-ben teljes felújítást (felújítást?) kapott, többek között ingyenes játékmodellre váltott és új nevet vett fel.

 

Az eFootball indulása azonban legendás katasztrófa volt. A kritikusok és a játékosok nevetséges, kínos grafikát, összefüggéstelen és letargikus játékmenetet, valamint súlyos tartalomhiányt tapasztaltak. Az egyik mérés szerint ez a legrosszabbul értékelt játék a Steamen a játékbolt történetében.

Ne feledkezzünk meg „A Mesterlövészről”!

A játékpartizán egyik legismertebb videója erről a játéknak a kritikájáról szól, a rossz PC játékok sorozat legjobb része mintha egy rémálom lenne.

Ide csak a videót rakom be, mert érdemes végig nézni.

Nos biztos van még több száz förtelmes játék, ezért a kommentekben írjatok párat, főleg, ha esetleg fizettetek is értük.

A DICE letiltotta a BF2042 küldetésjutalmát az Orosz-Ukrán helyzet miatt

 

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×