A Mi-240 Super Hind helikopter egyik jutalomként megszerezhető skinje hivatalosan nem elérhető.

Miután Oroszország a hét elején megtámadta Ukrajnát, a DICE úgy döntött, hogy letilt egy friss tartalmat a Battlefield 2042-ben. Egy heti küldetést teljesítéséért ugyanis a (kitalált) orosz Mi-240 Super Hind támadóhelikopter skin lett volna a jutalom,

ami már nem elérhető.

„A jelenlegi események fényében letiltottuk a Heti Küldetések rendszert erre a hétre, az e heti jutalom már nem szerezhető meg” – írta a DICE Twitteren. „Azokat a játékosokat, akik már teljesítették az e heti küldetést, ez nem érinti. A „Weekly Missions” a jövő héten visszatér.”

 

A Battlefieldben egyébként a Mi-240 Super Hind a valóban létező orosz Mi-24 támadóhelikopter továbbfejelsztett változata, ami nagyon hasonlít a valódira. Az ehhez elérhető Grin Reaper skin cápafog motívumot takar, amely a helikopter orrán jelenik meg. Ez látható a fenti képen. Aki ezt eddig nem szerezte meg, most már nem is tudja.

Nem ez az első orosz elem a Battlefield 2042-ben, melyet meg kellett változtatni. 2021 novemberében a Little Green Men skin nevét kellett átírnia a fejlesztőknek (Pjotr „Borisz” Gukovszkij epic skin), mert „akaratlanul” valós konfliktusra utalt. A Little Green Men kifejezés azokra az orosz katonákra utalt, akik részt vettek a Krím elfoglalásában a 2014-es ukrán válság idején.

Számos játékcég, köztük a CD Projekt, a Bungie, a 4A Games, az Amanita Design, a GOG és mások határozottan felszólaltak Oroszország ukrajnai inváziója ellen, és anyagi támogatást is ígértek a bajbajutottaknak.

Íme a cikkünk a korábbi esetről:

Felháborodás miatt kellett átnevezni a necces orosz Battlefield 2042 skint

 

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×