A The Witcher játékok és a Cyberpunk 2077 fejlesztői óriási pénzösszeggel szállnak be a háború miatt bajbajutott ukrán civilek megsegítésébe.

A csütörtök óta egyre kegyetlenebbé váló orosz-ukrán háború legnagyobb elszenvedői azok az ártatlan ukrán civilek, akik vagy az életüket kockáztatva maradtak – óvóhelyekre és metrókba vonulva – a lakóhelyükön, vagy mindent és mindenkit hátrahagyva menekülnek nyugatabbra a háború borzalmai elől.

A súlyos helyzetre több kisebb és nagyobb ukrán játékfejlesztő stúdió hívta fel a figyelmet, segítséget kérve-könyörögve. A hívásra pedig sokan és egyre többen válaszolnak, köztük is Lengyelország legnagyobb csapata, a CD Projekt RED-del, ami példátlan összeggel támogatja meg a bajbajutott és menekülő ukrán civileket segítő szervezetet.

A CDPR 1 millió lengyel zlotyt, mintegy 78 millió forintot ajánlott fel a Polska Akcja Humanitarna – humanitárius szervezet számára, amit az ukrán civilek megsegítésére fordítanak.

„Ukrajnát, a barátainkat és szomszédainkat ért közelmúltbeli invázió sokkolt és teljességgel felháborított minket” – írta a CD Projekt Red a Twitter-fiókján. „Az agresszió minden áldozatával való szolidaritásból a CD PROJEKT csoport úgy döntött, hogy támogatja a humanitárius segítségnyújtási erőfeszítéseket, és egymillió zlotyt adományoz a Polska Akcja Humanitarna számára. Nem maradhatunk közömbösek egy ilyen igazságtalansággal szemben, és arra kérünk mindenkit, hogy csatlakozzon és segítsen, ahogy csak tud. Együtt hatalmas változást érhetünk el!”

Élő adásban, könnyek között búcsúzott az orosz invázió elől menekülő streamer

 

https://bit.ly/3JFrSnw

×