A streamer csak egy a számtalan ukrán civil közül, akinek az egyre drámaibbá váló háború elől menekülve el kellett hagynia a lakhelyét.

Az ukrajnai háború eddig és vélhetőleg a továbbiakban sem kecsegtet semmi jóval, hiszen az ország megszállása során az orosz bombázások számos civil életét is veszélyeztetik. Emiatt pedig ártatlan ukránok tömegei kénytelenek elhagyni az otthonaikat, teljesen hátrahagyva a megszokott életüket – sok esetben a szeretteiket.

Egy ilyen szívszorító jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik a napokban követték a népszerű kelet-ukrajnai, de egyébként lengyel származású Escape From Tarkov-streamer, Bobuubi élő adását a Twitchen. A videós a térségben igen népszerűnek számít, aki megadja a módját a szórakoztatásnak, vagyis a katonai tűlélőjátékot egy valódi bunkerből szokta közvetíteni.

Amikor azonban február 24-én megkezdődött a térség orosz elfoglalása, a streamernek azonnal biztonságba kellett vonulnia. Így történt, hogy élő adásban, könnyek között búcsúzott el mindenkitől – a játékostársaitól és a nézőitől, majd elsietett, hogy a családjával még időben a nyugati határ felé tudjon menekülni.

„Remélem, hogy még találkozunk. Elmegyek a családomhoz, és majd tájékoztatlak titeket” – mondta Bobuubi megtört hangon, aztán mindenkinek megköszönte az eddigi figyelmet és támogatást. A streamer még nem tért ugyan vissza, de Discordon keresztül folyamatosan tájékoztat mindenkit az éppen aktuális helyzetről.

Small Tarkov streamer forced to leave stream during Russian invasion of Ukraine from LivestreamFail

via – GamingBible

Játékból készült videókkal terjesztenek álhíreket az Orosz-Ukrán háborúról

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×