Seraphine „buffot” kap a League of Legends 12.5-ös patchjében, az idézőjelek azonban megosztják a játékosokat.

Seraphine rugalmas opció volt a csapatok számára a League of Legends-be való debütálása óta. Bár játszható mid, bot lane (AP carry-ként) vagy supportként, a játékosok túlnyomórészt az utóbbit részesítették előnyben.

A League 12.4-es patchjében a LoLalytics szerint a meccsek 83,2%-ában supportként választották. A második leggyakrabban játszott szerepkör a mid, 10,3%-kal, a bot lane pedig 6,1%-kal. Bár ez a magasabb elóknál 50-25-25 körüli arányra változik, Seraphine még mindig elsősorban supportként szerepel

Így, mivel a Riot a jelenlegi 48,30%-os győzelmi arányát nézi ebben a szerepkörben, olyan változtatásokat kerestek, amelyekkel felerősíthetik őt.

A változások elsősorban Seraphine W-jét, a Surround Systemet célozzák. A manaköltségét a későbbi rangokon csökkentik, ahogy a cooldownját is. A pajzs ezentúl kevésbé skálázódik majd az AP-vel is, így hatékonyabban lehet majd pontokat tenni bele supportként. A Riot szándéka az volt, hogy „vonzó második max” legyen a Q, High Note után.

A változások azonban megosztották a Seraphine játékosokat, akik a változások után is szeretnék, ha bajnokuk más pozíciókban is életképes lenne. A Songstress átlagosan 3%-kal magasabb győzelmi aránnyal büszkélkedhet a másik két szerepkörében, mint a supportban. Néhányan attól tartanak, hogy ez megfordul majd a „buffok” után.

A pajzsainak kisebb skálázódásával, valamint a csökkentett értékekkel összességében Seraphine sokkal inkább megölhető ellenfél lesz carry-ként, a mainek kijelentették. Az E, Beat Drop és annak cooldownjának kompenzációs buffjai nem elégségesek a szemükben.

Seraphine changes for next patch. Looks like W max second is the move now. from SeraphineMains

A Riot megígérte, hogy a jelenlegi változások egyenlőtlensége és mértéke ellenére biztosítani akarják, hogy Seraphine rugalmasan játszható legyen a Summoner’s Riftben.

„A support a leggyengébb szerepe (a winrate alapján), jelentősen magasabb playrate-tel, miközben a mi mérőszámaink szerint alulteljesít. Ez nem azt jelenti, hogy a játékosok nem szeretik őt midként játszani (néhány játékos igen), és továbbra is támogatni szeretnénk őt ott” – állította RiotPhroxzon

A Seraphine változtatásai március 2-án lépnek életbe a League of Legends 12.5-ös frissítéssel.

Seraphine buff, Hullbreaker nerf, és még sok más a LoL 12.5 előzetesében

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×