Bár nem túl sok bajnok változik a LoL 12.5-ös frissítésében, néhány nagy nevet érintenek a buffok és a nerfek.

Megérkezett a League of Legends 12.5-ös frissítésének előzetese, és ezzel együtt egy maroknyi buffot kapnak olyan bajnokok, akik eddig a figyelem homályában maradtak, valamint néhány erősebb bajnok nerfjei a fejlődő 12. szezon metájában.

Riot Phlox felfedte és részletezte a buffok és nerfek listáját, amelyek a 12.5-ös javítással együtt fognak megjelenni március 2-án. A közelmúltbeli ünnepek miatt ez a patch csak kevés változtatást tartalmaz, de ezek a javasolt változtatások elegendőek lehetnek ahhoz, hogy felrázzák a metát a Rift különböző szegleteiben.

 

Az ADC meta jelenlegi állapota, amely olyan bajnokokat helyez előtérbe, mint Jinx, Caitlyn és Aphelios, sok mesterlövészt hagyott magára. Ezért Samira, az ADC-k egyre növekvő listájának egyik legújabb tagja, szintenként szerzett életerejéhez és páncélzatához buffokat kap, valamint csökkentett cooldownt az ultimate-ján. Ez a sokszínűség hiánya a felső sávra is vonatkozik, így Kennen W-jének poke-ja enyhe buffot kap. Emellett magasabb AD és AP arányokat kap.

Seraphine kiterjedt buffokat kap.

Mivel furcsa helyen van, mint egy eredetileg mid lane-re tervezett enchanter. A W-je, amely hatalmas pajzsot ad magának és a szövetségeseknek, mostantól mindenkinek megadja a nagy pajzsot, de kevésbé skálázódik az AP-vel. Ez a passzívjával együtt adott healt is érinti. A manaköltsége csökken, míg a cooldownja korán megnövekszik, ami megakadályozza a játékosokat abban, hogy spammeljék. Seraphine E-jének is csökken a cooldownja a korai szakaszban.

Gwen, Xin Zhao és Ahri a legutóbbi javítás során felvirágzott a profi játékban, ami néhány kisebb nerfhez vezetett, ami megszüntetheti a pick/ban státuszukat. Gwen és Xin Zhao hatékonysága a jungle-ben kissé csökken. Ahri közelmúltbeli „frissítését” úgy kezelik, hogy az E cooldownját megnövelik. A W sebzése is csökken, és a manaköltsége megnő.

Riot Phlox részletezte a hét elején bejelentett Master Yi Duskblade buildjének átfogó nerfjeit is. Ezek a nerfek célja, hogy korlátozzák Master Yi hozzáférését a folyamatos sebezhetetlenséghez azáltal, hogy a Q-jára találati hatásokat biztosítanak, remélve, hogy a játékstílusa eltávolodik a szokásos Duskblade/Collector kombótól, és egy olyan játékstílust, amely jól szinergizál az automatikus támadással.

A Hullbreaker az egyetlen tárgy, ami ebben a patchben változik, valószínűleg azért, mert a top lanerek sokan veszik ezt a tárgyat, és split-pushinggal nyernek meccseket. Ezek a nerfek kifejezetten a ranged top lanereket célozzák. Riot Phlox megjegyezte, hogy ez a változás aránytalanul nagy hatással van Urgotra, így a csapat nagyon szemmel fogja tartani őt.

A 12.5-ös League Patch március 2-án fog megjelenni. Az ebben az előzetesben szereplő változások hamarosan tesztelhetőek lesznek a PBE-n, és az éles szervereken való megjelenés előtt módosulhatnak.

A Cloud9 és LS drámáról hallottál már?

A Cloud9 vezérigazgatója fényt derített a kérdéses LS távozásra

https://bit.ly/3JFrSnwborítókép: Exrode

×