A rajongók most végre válaszokat kaptak, mivel a C9 vezérigazgatója, Jack Etienne leült a C9 játékosaival, hogy elmagyarázza LS távozását.

A közösségi média tele volt pletykákkal, miután bejelentették, hogy LS elhagyja a Cloud9-et, alig két héttel az LCS tavaszi felosztása után. A C9 és maga LS is hihetetlenül homályosan fogalmazott a döntés körül, és nem említették a távozás indítékát.

A rajongók azonban végül kaptak némi felvilágosítást egy háromperces videóban, amelyet tegnap este, két nappal LS távozásának bejelentése után tettek közzé a Twitteren.

A videóban Jack mellett a C9 új vezetőedzője, Max Waldo, Robert „Blaber” Huang jungler és Park „Summit” Wootae top laner szerepel.

A szervezet vezérigazgatója kifejtette, hogy „a Cloud9 évekig fejlesztett ki rendszereket arra, hogy hogyan szeretjük edzeni és működtetni a csapatunkat. Annak ellenére, hogy minden erőnkkel azon dolgoztunk, hogy LS-sel megpróbáljunk megegyezni, nem tudtuk ezt megvalósítani”. A továbbiakban azt állította, hogy a teljes játékoskeret, beleértve az edzői stábot is, a kezdetektől fogva tisztában volt ezekkel a problémákkal, és hogy „a kölcsönös erőfeszítések, amelyekkel megpróbálták megoldani ezeket a problémákat a több hét alatt”, sikertelenek voltak.

Nem tisztázta, hogy mik voltak ezek a problémák, illetve azt sem, hogy ezeknek a rendszereknek melyik részét nem tudta teljesíteni LS.

A videóból úgy tűnt, hogy a Cloud9 részéről nem voltak haragtartóak, Jack dicsérte az LS „hihetetlen intelligenciáját és stratégiai gondolkodását”. A videó a továbbiakban kiemelte a C9 bizalmát Waldo iránt, aki korábban a csapat akadémiájának edzője volt.

A játékosok nevében Jack azt állította, hogy Waldo „100%-ban megbízik a játékosaikban, az edzői stábban és személyesen bennem”. A Cloud9 jelenleg holtversenyben a harmadik helyen áll a 100 Thieves-szel az LCS-ben 4-2-es mérleggel, és Waldo kifejtette, hogy a csapat céljai, miszerint a 2022-es világbajnokságon „nemzetközi fenyegetést” jelentsenek, nem változtak.

Az LS jövőbeli terveit illetően egyelőre nem világosak. Azonban a Hotline League című beszélgetős műsor egyik legutóbbi Twitch-közvetítésében egy kommentben elárulta, hogy befejezte az edzősködést, legalábbis „hivatalos pozíciókban”. Azt is jelezte, hogy visszatér a streaminghez, és a népszerű LEC- és LCS-meccsek élő közvetítéseihez.

Jankos is kifejtette a véleményét a döntésről.

Jankos szerint “nincs értelme” LCS-t nézni, miután a Cloud9 kidobta LS-t

https://bit.ly/3JFrSnw

×