A TikTok egy újabb hasznos intézkedéssel próbálja a Föld színéről is eltüntetni az idióta és életveszélyes kihívásos videókat.

Miután 2021 novemberében a Facebook korábbi alkalmazottja, Frances Haugen kitálalt a platform fiatalok mentális egészségére tett káros hatásáról, a TikTok azonnal reagált a helyzetre és egy sor fiatalok védelmét szolgáló szabályozást hozott.

Ezek leginkább a videómegosztós közösségi platform hírhedt tartalmainak visszaszorítására irányulnak, hogy a tinédzserekhez alig, de inkább egyáltalán ne jussanak el az idióta és sokszor életveszélyes kihívások. A TikTok ennek hatékonyságának növelése érdekében újabb biztonsági intézkedést vezetett be, amellyel reményeik szerint elejét veszik a káros tartalmak terjedésének.

A TikTok még november készítette egy prevenciós oldalt, de inkább egy négy lépésből álló útmutatót (Stop,Think, Decide, Act), hogy mit érdemes tenni akkor, ha valaki idióta kihívással találná szembe magát. Ezt eddig egy külön oldalon találhattuk meg, mostantól viszont minden olyan tartalom előtt felugrik majd, amit a híresen pontos algoritmus gyanúsnak vél.

Sőt, a szabályzatot egyértelműen megsértő tartalmakra való keresés nem hoz találatot, helyettük csak figyelmeztető üzenet jelenik meg. 

Az új szabályzatot pedig minden egyes 18 évnél fiatalabb felhasználóhoz el fognak juttatni a tartalomfolyamban megjelenő magyarázós – prevenciós videók formájában. Ezekkel az útmutatókkal arra akarják ösztönözni a fiatalokat, hogy hogy álljanak meg egy pillanatra, gondolkodjanak el a látottakon, döntsék el, hogy a tartalom milyen érzéseket kelt bennük, és hogyan akarnak cselekedni ezen érzések alapján.

@maddylucydann

#ad If you see something online and think about copying, stop and think whether it’s safe, if not, don’t do it and instead report it! #safertogether

♬ original sound – Maddy

A Facebook-Meta egyik vezetőjét buktatta le a pedofilvadász YouTube-csatorna

 

https://bit.ly/3JFrSnw

×