A Bethesda néhány év után hivatalosan is nyugdíjazza a Bethesda.net PC-s játékok launcherét.

A Bethesda.net PC-s launcher 2022 májusában vonul nyugdíjba. Áprilistól kezdve a játékosok a játékok tulajdonjogát átviszik a Steamre. A legtöbb modern játékban automatikus mentésátvitel lesz, de néhányban, mint például az Elden Scrolls III Morrowindban manuális mentésátvitelre lesz szükség. Furcsa módon a Wolfenstein Youngblood „jelenleg nem képes a mentés-átvitelre”.

Az összes Bethesda.net pénznem – Fallout 76 atomok, ESO drake-ek és minden, a fiókodhoz kapcsolódó pénz – szintén átkerül.

A Bethesda egyértelművé teszi, hogy csak a launcher zárul be májusban, és a játékosok továbbra is tulajdonosi hozzáféréssel rendelkeznek majd az összes teljes játékukhoz ezen időszak után is. Csak nem tudják majd elindítani őket a Bethesda.net szoftverről. A tényleges Bethesda.net fiókszolgáltatásokat nem zárják be, és továbbra is szükség lesz egy Beth.net fiók létrehozására és bejelentkezésére, hogy bizonyos játékokkal játszhassanak.

A Bethesda ezt a folyamatot azzal indította el, hogy még 2021-ben hivatalosan is bezárta a Bethesda.net fórumokat, amely számos játékost tanácstalanná tett. A fórumok több éven keresztül fontos információ- és megosztási forrást jelentettek játékosok milliói számára. Most a Bethesda alapvetően a Discordot használja a közösség összefogására.

A launchert 2016-ban nyitották meg, hogy segítsen bevezetni a vitatott fizetős modok platformját, a Creation Clubot, amely azóta megszűnt. Azóta a Bethesda számos monetizációs módszerrel próbálkozott, beleértve az élőszereplős játékokat, mint a Fallout 76 és az Elder Scrolls Online, és mikrotranzakciókat helyezett el olyan kooperatív játékokban, mint a Wolfenstein Youngblood.

Ennyi volt, győztek a bányászok – Teljesen megroppanthatták az LHR védelmet

https://bit.ly/3JFrSnw

×