Épp csak bejelentették a Bitcoin bányászeszközöket, már egy csomó neves vállalat sorba áll érte.

Az Intel még a hónap elején jelentette be, hogy BonanzaMine néven ASIC-alapú Bitcoin-bányászatra specializált lapkákat készít, amelyről most az International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) során osztott meg további részleteket.

Azt ugyan még nem tudni, hogy mikor érkezhet pontosan a chip, azt viszont már igen, hogy az előrendelők között igen nagy vállalatok szerepelnek. A Bonanza Mine első körös megrendelői között ott van Jack Dorsey Twitter-alapító vállalata, a Block (korábban Square), a kifejezetten Bitcoin-bányászattal foglalkozó GRIID és az Argo Blockchain.

Míg megrendelésekkel jól áll, addig teljesítményben kevésbé: az Intel bányász lapkája ugyanis 7 nm-es eljárással készült, és 300 darabos tételekben állítanak össze. Egy így kapott 3600 watt fogyasztású bányászgép rendszerhashrátája pedig 40 terahashes másodpercenként, ami energiatakatékosnak „energiatakarékos”, csak ennél a konkurencia is tud jobbat.

A Bitmain zászlóshajó bányászának mindössze 3010W-ra van szüksége 140TH/s teljesítményhez, sőt, a hamarosan megjelenő folyadékhűtéses bányászgépük 5445 wattos energiafogyasztás mellett akár 198 TH/s-re is képes lesz. Vagyis várhatóan nem az Intel bányászgépe váltja meg a világot, bár ennek eldöntője majd az idő, illetve a vállalat második generációs blokkláncgyorsító chipje lesz, amellyel sokkal jobb teljesítményt ígérnek wattonként.

via – Nasdaq, TechSpot | Borítókép: Btcmanager

Mélyponton az AMD VGA árcédulák – Továbbra is szépen esnek a videókártya árak

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×