A Metaverzum projekthez tartozó virtuális közösségi oldal felhasználóinak száma három hónap alatt a tízszeresére nőtt.

Talán mindenki hallott már arról, hogy a Facebook anyacége nem csak nevet váltott, de szeretne egy új virtuális platformot elterjeszteni a Földön. Ennek lényege, hogy a jövőben – ismert filmek elképzeléseihez hasonlóan – a virtuális valóságban találkozunk, bulizunk, beszélgetünk és játszunk. Így hát a Metaverzum projekten belül

létrejött a Horizon Worlds, aminek három hónap alatt megtízszereződött a felhasználók száma. Már 300 ezer felhasználója van.

Mark Zuckerberg egyébként a platformot egyértelműen a Facebook utódjának szánja, ami a közösségi oldalak egy teljesen új szintje. Mint tudjuk a Horizon Worlds-be VR-szemüveg segítségével tudunk belépni, ahol nem csak találkozhatunk emberekkel, de még világokat is építhetünk, mint a Minecraftban. Sajnos azonban a rendszer miatt már volt egy elég nagy botrány, így bizonyára hamarosan szigorúbb szabályok lépnek életbe.

 

Ahogy a The Verge arról beszámolt, a játékbe egyelőre a 18 év feletti amerikai és kanadai felhasználók léphetnek be. Zuckerberg a közelmúltban azt mondta, hogy a Meta még idén kiadja a Horizon mobilos verzióját, hogy a Metaverzum élményeit a VR-n túl több felületre is elhozza.

Vajon tényleg a Metaverzumé a jövő?

Ezt láttad már?

Megerőszakoltak egy nőt a Facebook épp csak elinduló Metaverzumában

 

https://bit.ly/3JFrSnw

×