Ha kevesled a PS5 beépített tárhelyét és szemezgetsz valamelyik kompatibilis SSD-vel, akkor azt javasoljuk, hogy ne várj tovább a vétellel.

Ha eddig fontolgattad, hogy beújítasz egy SSD-t az újgenerációs PlayStation-be, esetleg a PC-dbe, akkor azt javasoljuk, hogy ne várja vele túlságosan sokat, ugyanis hamarosan nagyon durván kilőhetnek az árak. Ugyan az SSD-k egyébként sem számítanak a legolcsóbb komponenseknek, a következő hetekben-hónapokban iszonyú drágulás jöhet.

A múlt hét folyamán a Western Digital (WD) és partnere, a Kioxia által üzemeltetett két gyárban közel hétmillió terabájtnyi memória semmisült meg szennyeződés miatt. A baleset idején arról lehetett hallani, hogy a WD 6,5 exabájtnyi memóriaveszteségért felelős, de azt nem tudni pontosan, hogy partnere, a Kioxia mennyi veszteséggel számol, de tekintve, hogy ketten együtt a globális NAND flash mintegy 35 százalékát állítja elő, ez bőven elég lehet ahhoz, hogy világszintű hiányt okozzon.

A baleset után közvetlenül a Trendforce iparági elemző azt jósolta, hogy emiatt az SSD árak mintegy 5-10 százalékkal fognak emelkedni, amit most a WD is megerősített a partnereinek kiküldött levélben. Mindeközben a Digitimes arra figyelmeztet, hogy a WD és a Kioxia balesete az egész piacra kihat, és a hirtelen lecsökkent kínálat miatt több másik gyártó is drágábban adja majd a termékét.

Mivel a kár és a termelés helyreállítása hónapokat vehet igénybe, a megemelkedett ár várhatóan hosszú hónapokon át marad. Vagyis ha pont most terveztél SSD-t vásárolni, akkor ne húzd tovább az időt, ha pedig gyűjtögettél, akkor érdemes lesz megvárni, míg elül a probléma.

via – Tom’s Hardware, ExtremeTech

De jó hír, hogy eközben a videokártyák egyre olcsóbbak:

Mélyponton az AMD VGA árcédulák – Továbbra is szépen esnek a videókártya árak

https://bit.ly/3JFrSnw

×