A Netflix berendelt egy dokumentumfilm-sorozatot egy híres kriptovaluta-hackről, amelynek során több mint 72 millió dollárt loptak el.

Talán mindenki halott már olyan történeteket, hogy valakik sikeresen jutottak hozzá vagyonokhoz a tőzsdén. Nos, néha igazán jól járnak a casalók és a hackerek a rendszerek feltörésével, és mások megtévesztésével, vagy éppen zsarolásával. Még 2016-ben feltörték a Bitfinexet. A Bitfinex a brit kriptovaluta-tőzsde, ügyfeleik pénzét több esetben ellopták vagy elvesztették.

A 2016-os támadás során 120.000 Bitcoint loptak el, ami akkor körülbelül 72 millió dollárt ért.

A közelmúltban az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma bejelentette egy Manhattanben élő házaspár letartóztatását, akik segítettek tisztára mosni az ellopott pénzt.

Az akkor ellopott Bitcoin értéke 72 millió dollárról közel 5 milliárd dollárra nőtt a nyomozás évei alatt.

A minisztérium 3,6 milliárd dollárt foglalt le az ellopott pénzből, ami jól mutatja, hogy a kriptovaluta sem jelent tökéletesen biztonságos megoldást a bűnözők számára.

Most a Netflix úgy döntött, hogy dokumentumfilm-sorozatot készít arról a házaspárról, akiket dollármilliárdok tisztára mosásával vádolnak. Ők számos hamis személyazonosság és számla létrehozásával próbálták pénzzé tenni a Bitcoint, például aranyat, NFT-t és egyebeket vásároltak.

„A Netflix berendelte a dokumentumfilm-sorozatot a házaspár tervéről, amelynek célja, hogy több milliárd dollár értékű ellopott kriptovalutát mossanak át a történelem legnagyobb pénzrablásában”jelentette be a Netflix. A készülő dokumentumfilm-sorozatot Chris Smith rendezi.

Ezt láttad már?

Mélyponton az AMD VGA árcédulák – Továbbra is szépen esnek a videókártya árak

 

https://bit.ly/3JFrSnw

×