A betörő egy 8 éve működő családi vállalkozást tett tönkre azzal, hogy Pokémon-kártyákat lopott, akire már a Pokémonos közösségek is vadásznak.

Mivel a ritkább Pokémon-kártyák sokszor egészen elképesztő összegekért cserélnek gazdát, talán nem túlzok túlontúl nagyot ha azt mondom, hogy a Pokémon a modern arany. Sőt, az utóbbi időben már nemcsak az értéke, hanem az egyre megszaporodó csalásos-lopásos-rablásos esetek miatt is kezdi beérni a sárga nemesfémet.

Most például a minnesotai Forest Lake-ben történt egy érdekes eset, amikor betörtek a helyi családi vállalkozásként működő Punch Out Gaming üzletébe, ahol tucatjaival tartottak ritka, úgy pedig kifejezetten értékes Poké-kártyákat. Persze, ahol ilyen nagy értékű ereklyéket tartanak, ott kell legyen egy biztonsági rendszer is, a dolog érdekessége azonban az, hogy az egy pillanatra sem jelzett be.

A rabló ugyanis február 10-én bejutott a geek-bolt melletti üresen álló üzlethelyiségbe, majd nemes egyszerűséggel áttörte a gipszkartonfalat. Ezután a férfi célzottan a Pokémonos cuccokra rajtolt rá, és két óra alatt két raktárhelyiséget pucolt ki a lyukon keresztül.

A bolt tulajdonosa szerint az ellopott Pokémon-kártyák értéke nagyjából 78,3 millió forintra tehető.

A tolvaj dolga azonban nem lesz egyszerű, ha meg akar szabadulni az értékes zsákmánytól, ugyanis a Kotaku szerint a Pokémonos közösségek szinte egyként fogtak össze, és megígérték, hogy figyelni fogják az online felületeket és próbálják levadászni az eltűnt kártyákat, hátha ezzel kézre tudják keríteni a tettest.

Hogy előkerülnek-e, azt nehéz lenne megmondani, a 8 éve működő bolt viszont nagy bajba került, az eltűnt tárgyakat ugyanis sehonnan sem tudja pótolni, az értéküket pedig a biztosítás – még megközelítőleg sem – fedezi.

via – Fox9, Kotaku

 

Egy férfi 18 millió forintnyi COVID segélyt költött Pokémon-kártyákra

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×