Az Epic Games elbüszkélkedett a felhasználói bázisával, aminek jelentős részét egyetlen fontos tényezőnek köszönhet.

Az Epic Games szerdán őrületes számadatról adott hírt, amikor bejelentették, hogy a világon már 500 millió Epic Games-es fiók akad. Ez a szám azonban csalóka, ugyanis közel sem egyenlő az Epic Games Store-os felhasználói számokkal.

Az 500 millió játékos egy része valóban használja az Epic boltját játékok vásárlására, de ebbe a gigászi számba beletartoznak azok a konzolosok is, akik az Epices felhasználójukat használják a Fortnite-ban és/vagy a Rocket League-ben. Példának okáért a Fortnite-nak 2020 májusában mintegy 350 millió regisztrált játékosa volt, ez az arány pedig nagy valószínűséggel idén sem változott túl sokat.

Az Epic Games Store ezzel szemben a 2021-es adatai alapján 194 millió felhasználót ért el, ami 34 milliós növekedést jelent az előző évi eredményhez képest. A vállalat szerint a napi aktív felhasználók száma 31,1 millió volt, az egyidejű felhasználók csúcsértéke pedig elérte a 13,2 milliót, míg a havi aktív felhasználók száma decemberben 62 millió volt.

Ez utóbbit az ünnepi leállások, illetve a temérdek ingyenes játékkal lehet magyarázni, melyekből év közben sem fukarkodtak. Az Apple ellen folytatott bírósági csörtéből kiderült, hogy több százmillió dollárt költöttek az ingyenesen osztogatott játékokba, melyekből 2021-ben összesen 89 különböző címet számolhattunk, melyeket 765 millió alkalommal meg is köszöntek.

Persze költekeztek is a játékosok rendesen: 2021-ben mintegy 840 millió dollárt költöttek az áruházban, ami 20 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A legkelendőbb „külsős” (értsd. nem Epic gyártású) játékok a a Final Fantasy VII Remake Intergrade, a Hitman 3, a Far Cry 6, a Genshin Impact, a Darkest Dungeon, a Kena: Bridge of Spirits, a Chivalry 2 és a GTA V voltak.

via – The Verge, Engadget

Most te is nyerhetsz egy PS5-öt a Sony-tól, és csak a szemedet kell nyitva tartanod

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×