Sok Xboxos játékos kiakadt azon, hogy az olcsó Xbox Series S-en hasonlóan fut a Cyberpunk, mint az Xbox One X-en.

A CD Projekt RED hosszas csendet tört meg a héten, amikor egy stream keretében bemutatták, majd azon nyomban tölthetővé tették a Cyberpunk 2077 legújabb, 1.5-ös frissítését. Az újdonságokat és javításokat hosszasan lehet sorolni (néhányat meg is írtunk), de ahogy ilyenkor lenni szokott, jöttek újabb, roppant kellemetlen hibák is.

A játékosok mégis egy kifejezetten érdekes dolgon akadtak fenn, ami miatt az egyik vezető fejlesztőnek külön magyarázkodnia kellett.

Az 1.5-ös patch mintegy 50-60 gigájával sajnos olyan váratlan hibák is jöttek, mint a PS4-es trófeák eltűnése PS5-ön, számos PS4-en nem indul a lemezes verzió, Johnny fegyvere Warzone-osan beterítve a képernyőt szétesik, random „bekressel” PC-n – és így tovább, és így tovább, de nem csak ezek okoztak sokaknak meglepetést.

A játékosok egy része ugyanis valamiért nem tudja elfogadni a tényt, hogy a rendkívül olcsó és soha nem titkoltan gyengébb képességű Xbox Series S nem képes 30 FPS-nél többet kisajtolni a játék next-gen verziójából. Igaz, a fejlesztők sosem állították, hogy a gyengébb Xboxon majd 60 FPS-el fog hasítani a játék (még annak ellenére sem, hogy nem tud 4K-t), mégis kifejezetten sokan vonták kérdőre emiatt a CD Projekt RED-et.

Érdemes azonban leszögezni, hogy az Xbox Series S-es verzió nem támogatja a ray tracinget, és fixen a „performance” módra van rögzítve 1440p felbontásban.

Azt pontosan nem tudjuk, hogy mennyien panaszkodhattak, az viszont beszédes, hogy a stúdió egyik fejlesztője, Marcin Momot külön kitért erre is. Marcin leszögezte, hogy vizsgálják, hogyan tudnának 30-nál több képkockát per másodperc kisajtolni a gyengébb képességű masinából, bár nem ígérik, hogy sikerrel is járnak. A játékosok eközben hajlandóak lennének kompromisszumot is kötni cserébe, akik 1080p-s képminőséggel is megelégednének a magasabb FPS-szám oltárán.

via – Segmentnext, Windows Central

Most te is nyerhetsz egy PS5-öt a Sony-tól, és csak a szemedet kell nyitva tartanod

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×