Kilenc évvel a megjelenése után a Counter-Strike: Global Offensive még mindig meta-játéknak számít, 2022-ben nőtt az aktív CS:GO játékosok száma.

Miközben vannak olyanok, akik már temetnék, a Valve játéka még mindig az élvonalban van. Persze az új riválisok némileg csökkentették a játék népszerűségét, nincs miért panaszkodni. A 2021-es visszaesés ellenére úgy tűnik, hogy 2022-ben is sokan játszanak még, de mit is jelent az a számok nyelvén?

Hányan játszanak 2022-ben CS:GO-val?

Nos, a Steam adatait elnézve, a CS:GO 2022-ben magához tér a játékosszámot tekintve. A SteamCharts adatai szerint miközben 2021 decemberében visszaesés volt tapasztalható, 2022 januárjában már 991 ezren játszottak, ami több mint 10 százalékos növekedés. Bár a legnagyobb játékosszám nem éri el az 1 milliót, a 991 ezer megmaradt az elmúlt 30 napra vonatkozóan.

A 991 ezres szám egyébként a legmagasabb az elmúlt 8 hónapot tekintve, szóval a CS:GO éledezik. 2021-ben a CS:GO utáni érdeklődés folyamatosan csökkent, ám a PGL Major Stockholm segített visszaszerezni a számok egy részét, de nem volt folyamatosa az emelkedés. A CS:GO azonban remekül indul 2022-ben.

A Twitchen megtekintett órák is arról tanúskodnak, hogy a játék továbbra is releváns és szórakoztató. A CS:GO a nyolcadik legnézettebb játék 2022 februárjában.

A CS:GO játékosok száma valószínűleg emelkedni fog 2022-ben, ráadásul a Valve már bejelentette a következő Majort, ami nem is lesz messze.

Ezt láttad már?

Több száz madár zuhant az égből hirtelen a mexikói utcára – és nem az 5G miatt

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×