Mintha egy világvége moziból néznénk egy félelmetes jelenetet, pedig ez a valóságban történt. Szerencsére azért van rá ésszerű magyarázat.

Az észak-mexikói Cuauhtémoc Álvaro Obregón városrészének lakói egészen szörnyűséges látványra ébredhettek február 7-én, amikor egyik pillanatról a másikra egy óriási madárraj zuhant le az égből az utcára.

A madarak a Xanthocephalus fajba tartozó sárgafejű feketerigók voltak, mely példányok jellemzően Észak-Amerikában és Kanadában őshonosak, de a tél folyamán a kontinens délnyugati részeire vándorolnak. Az egyik ilyen vándorlásuk során történhetett meg a tragédia, amely során több száz állat esett drámai hirtelenséggel az utca kövére.

Az ijesztő jeleneteket egy helyi biztonsági kamera is rögzítette, amelyen jól láthatjuk, hogy egyik pillanatról a másikra ellepik az utcát a halott madarak.

De nyugi, nincs itt a végítélet, és még csak nem is az 5G tehet róla, van rá ésszerű magyarázat!

 

A helyi rendőrség egy állatorvost is a helyszínre hívott, aki szerint a madarak egy közeli fűtőberendezésből származó mérgező füstöt lélegezhettek be, de egyes médiajelentések légszennyezésre, agrokémiai szerekre, vagy a villanyvezetékek túlterhelése miatti áramütésre is gyanakodnak, míg a konteósok az 5G-t okolják.

Mindezekkel szemben a The Guardiannak nyilatkozó szakértők sokkal valószínűbbnek tartják, hogy a szerencsétlenül járt madarak egy ragadozótól ijedhettek meg. Ezt arra alapozva állapították meg, hogy a madarak egy óriási rajban, szinte egyként mozogtak, sőt, sokuk a zuhanás után képes volt újra a magasba emelkedni.

Vagyis a rigóraj egyként pánikba esett egy (feltételezett) ragadozómadártól, és szerencsétlenül a földbe csapódtak, ami következtében számos példány elpusztult – vagy sérülés miatt nem tudott már újra felrepülni. Erre az ijesztő jelenségre korábban is voltak már példák, 2019-ben például több mint 220 seregélyt találtak holtan, melyek szintén egy ragadozó miatt csapódtak a betonba.

via – The Guardian, Interesing Engineering

Halott majmok tetemein át vezet Elon Musk útja a Neuralink agyimplantátumához

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×