Gaming

Hogy mivan? – Így fut a Halo Infinite, a GTA 3 és a KOTOR egy eBook-olvasón

Nem vagy igazi gamer, ha még sosem Doomoztál kenyérpirítón! – mondhatják ezt azok a modderek, akik valamiért hagyományt teremtettek a játékok különféle, a videojátékozáshoz a legkevésbé sem kapcsolódó eszközökre portolásával.

Volt már itt minden: Doom egy okoshűtőn, Doom egy terhességi teszten, Doom egy holo-képkereten, Doom egy Twitter-posztban, Doom egy drón irányítón, Doom egy fényképezőn, Doom egy mekis gépen és így tovább reggelig. Olyan azonban még nem volt, hogy valaki teszem azt elindítsa a Halo Infinite-t egy eBook-olvasón, hogy aztán Master Chiefre ráunva GTA-zzon rajta. Legalábbis eddig.

Egy Achilleswing nevű Redditező ugyanis bemutatta, hogyan lehet elindítani bizonyos játékokat a nem túl 4K-s E-Ink képernyőn. A trükk egyébként roppant egyszerű volt. Először is vett egy nagyon olcsó Onyx Boox Nova Prót, ami egy Andoid-alapú elektronikus könyvolvasó, amire némi menüs varázslat után képes volt letölteni a Google Play Store-t.

Ezután tulajdonképpen annyi dolga volt a hősünknek, hogy letöltse a játszani kívánt játékokat, így került az eBookra az Egri Csillagok helyett a GTA 3, a Star Wars: Knights of the Old Republic, illetve az Xbox Game Pass alkalmazás révén a Halo Infinite.

Csodát persze senki ne várjon, hiszen az eszközt nem játékra tervezték, vagyis sem színek megjelenítésére, sem pedig magas képkocka számra nem képes. Mindenesetre Achilleswing kreativitása, ötletessége elismerést érdemel, elvégre nekünk még nem jutott eszünkbe eBookon videojátékozni. Igaz, ezután sem fogunk erre vetemedni.

A modder egyébként létrehozott egy eBook játékportolással foglalkozó subredditet is, így a fentieken túl egy marok másik címet is példáz, illetve kigyűjtötte az összes kompatibilis játékot, ha valakinek esetleg kedve támadna hozzá.

via – TechRadar

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Megjelent egy remek Csillagkapu-játék a Steamen, amit ingyen kipróbálhatsz

Bódi Dániel 2024.02.04. - Hiába adja magát a Csillagkapu hatalmas univerzuma, a játékfejlesztők nem különösebben…

9 óra telt el azóta...

Ezzel a Warzone fegyverrel apríts a Season 1 utolsó napjaiban

2024.02.04. - A Warzone és Modern Warfare III második közös szezonja február 7-én érkezik a…

11 óra telt el azóta...

Mostantól gyerekjáték lesz feltelepíteni a Windows nyílt forrású klónját

2024.02.04. - A ReactOS egy nyílt forrású projekt, melynek célja, hogy egy mikrokernel alapú, a Windows NT, Windows 2000 és  XP alkalmazásaival és drivereivel kompatibilis operációs…

11 óra telt el azóta...

Korábban jöhet a legígéretesebb Star Wars-játék valaha, mint gondolnád

Bódi Dániel 2023.02.04. - A Star Wars Outlaws nem csak az utóbbi, hanem úgy en…

11 óra telt el azóta...

Majdnem kivették a Counter-Strike 2 alap funkcióját a fejlesztés során

2024.02.04. - A 2023-as év hatalmas vízválasztó volt a Counter-Strike széria életében. A CS:GO 2012-es…

11 óra telt el azóta...

Tényleg teljesen hangtalan Nvidia kártyával készül az egyik gyártó

2024.02.04. - Az Nvidia mostanra végzett a januári kiszórással. Az elmúlt időszakban megérkezett az RTX…

11 óra telt el azóta...