Úgy tűnik, hogy az EA vezetői a Halo Infinite megjelenését teszik részben felelősség azért, hogy ilyen rosszra értékelték a Battlefield 2042-t.

Annak, hogy a Battlefield 2042 sajnos hónapokkal a megjelenés után hanyatlásban van, sok oka lehet. Gondolom a játékosok számtalan okot tudnának felsorakoztatni. Meglepő módon azonban maga a kiadó érdekes elképzeléssel állt elő. Az EA szerint

a Battlefield 2042 kiábrándító állapota a Halo Infinite multiplayer módjára vezethető vissza.

Nemrég egy értekezleten (köszi Xfire) Laura Miele stúdióvezető elmondta, hogy mi történt a Battlefield 2042-vel, ami bevallása szerint „nem felelt meg a játékosok elvárásainak”.

Most tessék kapaszkodni!

Miele szerint a Battlefield 2042 hibaszám-aránya „történelmi alacsony szinten volt egy DICE-játékhoz képest”, és hogy a korai frissítések tovább csökkentették a hibák számát. Kijelentette, hogy „a játék stabil volt”, és „jó volt a fogadtatás” mielőtt a játékosszám zuhanni kezdett.

Szerinte a negativitás akkor kezdett beszivárogni a játékközösségbe, amikor elkezdték összehasonlítani a Battlefield 2042-t a Halo Infinite-tel, ami egy nagyon kifinomult és hibáktól mentes multi élménnyel bírt.

Ha ez nem lenne elég, Miele szerint a legtöbb rossz Steam-értékelést olyanoktól érkezett, akiknek gyenge PC-jük van, ami növelte a negatív visszajelzések számát. Az EA persze elismerte, hogy alulmaradt, és hogy a Battlefield 2042 lehetett volna sokkal jobb is. Miele szerint levonták a tanulságot a jövőre nézve, és az EA nem szeretné megismételni azokat a hibákat, melyek az új Battlefield bukásához vezettek.

Az EA most átstrukturálja a Battlefield fejlesztőcsapatait, „hogy biztosítsa az egyszerűbb fejlesztési folyamatot”. A DICE hosszú út előtt áll, de igyekszik újraéleszteni a játékot, ami nap mint nap veszti el a játékosokat.

Egyébként már 200 ezer aláírás felett jár a BF2042 refund petíció, ami azt ígérte, hogy jogi lépéseket tesznek az EA ellen. Ez azonban még nem történt meg.

Ezt láttad már?

Durván leszerepelt a Samsung és az AMD közös mobilos grafikus egysége

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×