Ezúttal is jobban járhatnak a Snapdragonos régiók.

A Samsung büszkén jelentette be pár hete, hogy a Galaxy S22 széria erejéért az AMD-vel közös fejlesztésű Exynos 2200 chipjük felel majd. Legalábbis ami az európai régiót illeti, hiszen például az USA-ban árult példányokban továbbra is a Qualcomm jól ismert Snapdragon 8 Gen 1 processzora kap helyet.

Lehet ők jártak jól? Érkeznek az első teszteredmények!

Az elmúlt órákban több videó is napvilágra került a telefon nyers erejével kapcsolatban. Szerencsére találhatunk olyan tesztert is, aki mind a Qualcomm mind az Exynos processzorral felvértezett Samsung telefonnal rendelkezik, így egymásnak is tudta ereszteni őket különféle szintetikus benchmarkokban.

Arra számítani lehetett, hogy a nyers számítási teljesítményben gyengébb lesz majd az AMD nevével fémjelzett Exynos 2200, ám sokan bíztak abban, hogy GPU erőben ezt majd visszahozza. Sajnos a tesztek nem ezt mutatják, a Snapdragonban található Adreno 730 grafikai egység közel 30%-kal erősebb, mint az AMD RDNA 2 architektúrájú Eclipse 920. Ez nem jelenti azt, hogy felesleges fejlesztésről beszélnénk, könnyen lehet, hogy energiatakarékosabb vagy épp kevésbé melegszik a saját fejlesztésű Exynos 2200 SoC, ám erre csak az elkövetkezendő hetek adnak majd választ.

Forrás: videocardz/TPU

PC-re, mobilra és más elektronikai cuccokra költik a magyarok a visszautalt SZJA-t

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×