Egyre közelebb kerülünk Európa saját kriptovalutájának megszületéséhez, amely előtt jövőre kezdik el előkészíteni a terepet.

Az EU döntéshozói szinte közvetlenül azután, hogy néhányan közülük ellamentáltak a kriptovaluták keményebb szabályozásán, ha kell betiltásán, olybá tűnik, hogy – versenyt futva Indiával és Kínával – egyre komolyabban veszik a saját digitális pénz létrehozását, pontosabban bevezetését.

Az Európai Központi Bank egy ideje már dolgozik egy digitális eurónak hívott fizetőeszközön, ami tulajdonképpen a most is használatos euró „kriptovalutásított” megfelelője lehet.

Túlontúl sok részletet nem tudni még a projektről, azt azonban előre leszögezték, hogy a digitális euró nem fogja helyettesíteni a készpénzt, mindössze kiegészítené azt. Ebből nagyjából lehet sejteni, hogy valamiféle „stablecoin-ról” lehet szó, ami a kriptovaluták egy olyan formája, amelynek árfolyama a valódi fiat valutákhoz van kötve.

A terveket Mairead McGuinness uniós pénzügyi vezető jelentette be egy fintech-konferencián, a jogi alapot megteremtő törvényjavaslatot pedig leghamarabb 2023-ban tervezik beterjeszteni. Ez pedig azt jelenti, hogy nem érdemes féllábon állni, amíg megérkezik a kripto-euró, aminek első használható prototípusa a CoinGeek szerint 2023 végén élesedhet, de a tényleges bevezetésre 2025-nél előbb nem fog sor kerülni.

Jönnek az pucér képes NFT-k? – Az OnlyFans is beszáll az NFT-bizniszbe

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×