Az Intel válogatott chipekkel érné el az 5.5 GHz-es határt.

Az Intel nem viccelt, amikor bemutatta az Alder Lake nevet viselő 12. generációt tavaly novemberben, hiszen az 5000 szériás Ryzen processzoroknak rengeteg játékban, illetve benchmarkban sikerült odapirítani. Az AMD sem ült a babérjain, azóta bemutatták a 3D V-Cache technológiával felvértezett 5800X3D-et, mely ismét átvehette a legjobb gamer CPU címet az i9-12900K-tól.

Aggodalomra semmi ok, máris jön az ellenválasz a kékektől!

Az elmúlt órákban több külföldi nagykereskedésben is elkezdett felbukkanni az Intel i9-12900KS névre hallgató CPU, mely a jelenlegi generáció legerősebb gamer processzora lehet. Az Intel nyers erőből próbálja megoldani a fentebb felvázolt gondot, így az i9-12900KS a legkiválóbb, válogatott chipeket kapja majd.

Szükség is lesz erre, hiszen gyárilag 5.5 GHz-es boost órajellel érkezik majd az apró bestia, 150 watt alatt pedig maximum böngészés közben fogjuk látni a processzort. A többi specifikációja megegyezik az eredeti modellel, így 8 erős és 8 energiatakarékos mag kap helyet a kupak alatt, 14 + 30 MB L2/L3 Cache társaságában. A processzor ára 750 dollár körül alakul 1000 darab esetén, így kötve hinnénk, hogy hazánkban 300 ezer forint alatt hozzá lehetne jutni. A labda ismét az AMD-nél pattog, remélhetőleg nyáron tényleg érkeznek már a Ryzen 7000-es processzorok, az utóbbi időben egyre több jel utal erre.

Előbb támadna az AMD? – Sokkal korábban érkezhetnek az új Ryzen processzorok

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×