Nem várnak ki év végéig.

Az Intel alaposan bedurrantotta a rakétákat a 2021 novemberében és 2022 januárjában kiadott Alder Lake processzoraival. A budget kategóriát gyakorlatilag meghódította az i5-12400F, de a drágább 12700/12900 modellek is szépen virítanak a saját árszegmensükben. Valószínűleg az AMD is érzi, hogy lépni kell, több jel is arra utal, hogy sokkal előbb érkezhetnek a Ryzen 7000 szériás processzorok, mint gondoltuk.

Könnyen lehet, hogy már kora ősszel megvásárolhatjuk őket!

A korábban már többször bizonyított Greymon55 pár órája egy sejtelmes tweetben jelezte, hogy az AMD dobta a Q4 (-2022 utolsó negyedéve-) tervet és sokkal előbb tervezik a Ryzen 7000-es széria elstartoltatását. Valaki konkrétan rá is kérdezett egy szeptember 22-ei időpontra, melyhez Greymon csak annyit fűzött, hogy annál is előbb várhatóak a processzorok.

A Zen 4 architektúra több szempontból is nagy változás lesz az AMD életében, hiszen új foglalat érkezik az AM5 személyében. Az új foglalat ráadásul eltérő működési elven operál majd, mint az eddigi szériák. Mostantól az alaplapon találjuk meg a pineket, nem a processzoron (LGA kialakítás) akárcsak az Intelnél. A régebbi iparági pletykák 20-25%-os IPC növekedést jósoltak, könnyen lehet, hogy ismét átveheti az AMD a vezetést CPU fronton.

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×