A Take-Two Interactive közzétette legutóbbi negyedévre vonatkozó eredményjelentését, így tudjuk, mennyi is fogyott eddig a GTA sorozatból.

Kétségtelen, hogy a Grand Theft Auto sorozat a világ egyik legnépszerűbb, legjobban fogyó és legismertebb videojáték-sorozata. Most, hogy a Rocktar elismerte, hogy készül a franchise következő része (valószínűleg a GTA6), ismét egyre nagyobb az érdeklődés a korábbi címek iránt. A GTA V annak ellenére, hogy 2013-as játék, még mindig jól fogy, ráadásul közel van a next gen verzió megjelenése. Persze nem csak a GTA ötödik része kelendő.

Eddig összesen 370 millió darab GTA játék fogyott a világon, a franchise története alatt.

Csak a Grand Theft Auto V-ből mára több mint 160 millió darabot adtak el – derült ki a Take-Two jelentéséből. Ez egyben az is jelenti, hogy a GTA V eladásainak értéke gyorsabban érte el az 1 milliárd dollárt, mint bármelyik más játék. Az Egyesült Államokban ez az évtized legkelendőbb játéka mind eladott darabszám, mind bevételek tekintetében.

A mindössze két játékkal megjelent Red Dead Redemption sorozat pedig már több mint 65 millió példányban kelt el világszerte. A Red Dead Redemption 2-ből közel 43 millió darabot adtak el, ezzel a második legkelendőbb játék az Egyesült Államokban az elmúlt három évben.

Talán érdekes, hogy a Borderlands sorozatból több mint 74 millió példányt adtak el világszerte eddig, a Sid Meier’s Civilization sorozatból több mint 61 milliót, a BioShock sorozatból pedig több mint 39 milliót.

Láttad, hogy már készül a GTA 6?

Végre!! – Hivatalosan is elismerte a Rockstar, hogy fejlesztik a GTA 6-ot!

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×