Szorgosan dolgoznak az Intel boszorkányműhelyében.

Míg az AMD és az Nvidia az éppen aktuális szériából igyekszik kihozni a legtöbbet az RTX 3090 Ti és az RX 6950 XT modellek segítségével, addig az Intel az első igazi generációját készíti elő. A 2022-es CES eseményen rengetegen várták az ARC Alchemist széria leleplezését, ám a kék óriás akkor még nem élt ezzel a lehetőséggel, de megerősítették, hogy továbbra is 2022 első negyedévében várhatjuk a kártyát.

A gyártó útjára is indította az első dobozos példányokat!

 

Korábban csak képeket láthattunk az első generációs Intel kártyákról, ám végre egy pár másodperces videó is felkerült Twitterre. Azt láthatjuk, hogy a doboz már direkt a videókártyához készült, hiszen megfelelő védelmet ad neki szállításkor a pontosan illeszkedő habszivacs. A körítés viszont meglehetősen egyszerű, nincsenek logók vagy kiegészítők a csomagban, így hatalmas eséllyel partnereknek vagy tesztereknek kiküldött példányról beszélhetünk.

A videó ismét megerősítette, hogy a VGA tápellátásáért egy 8 és 6 pines PCIe csatlakozó fog felelni. Kell is, hiszen a kiszivárgott információk alapján 225 Wattot ehet majd a kártya. A videón megpillanthatjuk a három DisplayPort 2.0 és az egy darab HDMI kimenetet is, a többmonitoros setupok tulajdonosait is bőven kiszolgálja majd az ARC Alchemist széria legerősebb tagja. Az iparági pletykák alapján az RTX 3070 Ti-t szorongathatja majd meg az Intel flagship modellje, a legfontosabb kérdés természetesen az árazás lesz majd.

Új bestiával jelentkezik az AMD is – Ezzel a kártyával válaszolnának az RTX 3090 Ti-ra

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×