Ez már bizony a milliós kategória lehet a vörös oldalon is.

Pár nappal ezelőtt már elkezdtek szivárogni a pletykák az AMD kártyafrissítésével kapcsolatban. A cég az eddigi számozáshoz egy-egy 50-est hozzáadva különbözteti majd meg a frissített, köztes modelleket, ellentétben az Nvidia Ti vagy épp Super jelöléseivel. A legizgalmasabb ezek közül talán az RX 6900 XT fejlesztése lehet, hiszen heteken belül új király érkezik a trónra az Nvidia RTX 3090 Ti személyében.

Az AMD sem késlekedik, rendesen feltekeri a 6950 XT órajeleit!

Vasárnap kezdett el Twitteren terjedni az információ, hogy a 6950 XT gyári boost órajele átlépheti a bűvös 2.5 GHz-es számot, a külsős gyártók pedig tovább emelhetik ezt az egyes modelleken. Az RX 6950 XT a 6900 XT széria chipjének XTXH változatát használhatja majd, melyek a legjobb minőségű, válogatott példányok. Az sem elképzelhetetlen, hogy a kártya csak vízhűtéses megoldással lesz elérhető.

A körítés marad a szokásos, 5120 Stream Core dolgozik, 256-bites memóriabusszal megtámogatott 16GB-nyi GDDR6 memória társaságában. Az AMD már csak a presztízs miatt sem szívesen maradna le az Nvidia-tól, a 3090 Ti kiadása nélkül feltehetőleg ez a kártya sem jelent volna meg. Javában készül már mindkét gyártó a következő generációra, melyek a jelenleg használt 7 nanométeres csíkszélesség helyet 5-6 nanométeren készülhetnek majd, újabb hatalmas ugrást jelentve az előző szériákhoz képest.

Nem lesz olcsó az RX 6950 XT sem, az már biztos:

Ezeknek teljesen elmentek otthonról! – Kiszivárgott az RTX 3090 Ti listaára

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×