Újabb nap, újabb pletyka az AMD Radeon 6000-es sorozat frissítéséről.

Miután a héten többször is beszámoltak az AMD frissített asztali grafikus kártyasorozatáról, újabb pletyka látott napvilágot a megjelenési dátummal kapcsolatban. A YouTuber coreteks szerint, aki a múltban több AMD-bemutatót is helyesen jósolt meg, úgy véli, hogy a Radeon RX 6950XT április közepén kerülhet piacra. Ez sokkal hamarabb van, mint ahogyan arról Greymon55 beszámolt, aki szerint a széria legalább júniusig nem várható.

Ráadásul szerinte nem is terveznek olyan kártyát, mint az RX 6850XT, ami arra utal, hogy nem minden Navi 21-es kártya kap frissítést.

Ez a pletyka alig néhány órával azután érkezik, hogy Moore’s Law Dead forrásai megerősítették, hogy a frissítés nem fog 6nm-es node frissítést látni.

Az AMD Radeon RX 6x50XT sorozat elsősorban a 18 Gbps-ra frissített memória sebességet kínálja majd, ami papíron egy kisebb, 12,5%-os specifikációs ugrás, de ezzel az AMD megelőzhet néhány nemrég bejelentett GeForce RTX 30 és a közelgő Intel ARC grafikus kártyát.

Érdekes módon a coreteks szerint nincs tervben Radeon RX 6850XT, ami azt jelenti, hogy a 6950XT lehet az egyetlen Navi 21-es kártya, amely frissítést kap. Ez a hét azonban már tele volt az új szériával kapcsolatos kiszivárogtatásokkal, így egyelőre akár várhatunk is a Radeon 6000 XT-vel kapcsolatos újabb pletykákra.

Mivel ezek mind csak pletykák nem lehet őket túl komolyan venni, még akkor sem, ha korábban a szivárogtatók pontosak voltak.

Na, ez az ár már tényleg brutális!

Vietnámban bukkant fel az Nvidia új kártyája – Brutális árcédulával érkezik

https://leet.hu/termek/pulsar-pcmk-hotswap-tkl-80-barebone-iso-billentyuzet-feher-pcmk821w/

×