Nagyon úgy tűnik, hogy a Cyberpunk 2077 úgy is elfut a Steam Decken, hogy a Valve még csak nem is optimalizálta rá.

A kézikonzolokról az embernek nem pont a nyers erő ugrik be legelőször, legalábbis sosem volt jellemző rájuk, hogy a legfrissebb nagygépekre megjelent AAA-s játékokat képesek volnának futtatni.

A PSP és a PS Vita is inkább a Sony eggyel azelőtti generációs szintjének felelt meg (PS2-PS3), míg a Nintendo mindig is különcnek számított, ha otthoni, ha handheld masinákról volt szó. A Valve azonban csavar a formulán, és a Steam Deckkel egy hordozható PC-t szeretne a játékvilágban meghonosítani, ami képes lehet újabb játékok futtatására is.

Persze csak bizonyos feltételek mellett, hiszen mindenre azért nem lesz képes. Elméletben viszont a Steamen fellelhető játékok jelentős részével el fog tudni boldogulni, ha pedig a nagyját még optimalizálják is a marokgépre, az eredmény a vártnál is jobb lehet majd.

Amíg viszont az előrendelők apraja-nagyja várakozik, addig néhány szerencsés újságíró már kézbe vehette a tesztgépét. Ahogy pedig ilyenkor lenni szokott, jönnek is a beszámolók és a videók a PC-konzol képességeiről. Az egyik legfrissebb anyagban például azt láthatjuk, miként fut a Cyberpunk 2077 a Steam Decken, és meg kell mondjuk, elégedettek lehetünk.

A közepesen szar minőségű videóban egy picike részletet láthatunk csak, ezért nem tudni, hogy milyen grafikai beállításokkal, milyen átlag FPS-szám és/vagy esetlegesen felmerülő egyéb problémák mellett fut. De legalább elindult, ami azért nagyon nem kis szó, hiszen tényleg egy „aprócska” gépről van szó.

Sőt, még azt is megkockáztatom, hogy a CD Projekt RED játéka jobban fut majd az SD-n, mint a PS4 és az Xbox One alapgépein valaha.

A Steam Deck hivatalosan február 28-án jelenik meg, azután viszont minden kiválasztott előrendelő feszegetheti majd a gép képességeinek határát.

 

 

Ennek is lőttek: a Google Stadia már az utolsókat rúghatja – kivégzésre felkészülni!

https://leet.hu/streamplify

×