Erre azért lehetett számítani, a kérdés csak az, hogy a Stadián megvásárolt játékokkal egy esetleges megszűnés után mi lesz vajon?

A Stadia debütálásakor a Google óriási hibát vétett, ugyanis egy olyan játékstreaming szolgáltatást indított el vele, amely még a kanyarban sem volt késznek, vagy kiforrottnak nevezhető.

Azóta persze sokat fejlődött, sőt, talán az egyik legjobb lett a kategóriájában, a játékosokat azonban nehéz meggyőzni egy olyan rendszerről, amiben neked kell fizetned a játékokért – méghozzá teljes árat, amelyeket a rendszer megszűnésével valószínűleg mindenki fújhat. Persze a Stadia Prónak ott van az a része is, amelyben számos játékkal lehet az előfizetés ellenében játszani, de sem kínálatában, sem pedig minőségében nem tud labdába rúgni a Game Pass Ultimate-el szemben.

A kezdeti félelmeink pedig úgy tűnik beigazolódni látszanak, ugyanis a Business Insider megbízható forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy a Stadia eddig ismert játékplatform hamarosan megszűnik. Pontosabban átalakul, és nagyobb vállalatoknak, fejlesztőcsapatoknak és/vagy kiadóknak kölcsönözheti a Stadiát hajtó streaming technológiáját.

A BI szerint a Google már tárgyalt is erről a Bungie, a Capcom és a Peloton cégekkel, akik a későbbiekben így-úgy, megegyezés szerint maguk is felhasználhatnák a streaminget. Sőt, korábban ezt mindenki tudta nélkül demózták a Batman: Arkham Knighttal, amit tavaly az AT&T saját oldaláról lehetett ingyen játszani, és mint kiderült a Google streamingje volt érte a felelős.

A The Verge megkereste ezzel kapcsolatban a Google-t, akik nem cáfolták a pletykákat, azt viszont kiemelték, hogy idén még egészen biztosan nem fog megszűnni a Stadia, amelyet 2022-ben további 100 játékkal fognak bővíteni, illetve a Pro kínálata is frissülni fog.

A legnagyobb kérdés azonban az, hogy egy esetleges megszűnés esetében mi lesz a Stadiára megvásárolt játékokkal?

A nőket szintetikus anyaméhekkel helyettesítené a népszerű kriptovaluta feltalálója

https://leet.hu/streamplify

×