A nőket szintetikus anyaméhekkel helyettesítené a népszerű kriptovaluta feltalálója

Az Ether feltalálója szerint az egész világ jól járna a mesterséges anyaméhekkel, amivel szabályozható lenne a népesség és megszüntetné a férfi-nő közötti béregyenlőtlenséget.

0
 

Az Ether feltalálója szerint az egész világ jól járna a mesterséges anyaméhekkel, amivel szabályozható lenne a népesség és megszüntetné a férfi-nő közötti béregyenlőtlenséget.

Vitalik Buterin elsősorban arról vált híressé, hogy az ő ötlete alapján született meg a világ második legértékesebb kriptovalutája, az Ethereum, amelyet sokan a a Bitcoin utódjaként aposztrofálnak. A kriptoszakértő az elmúlt hetekben viszont teljesen más okból került a figyelem középpontjába, már-már Elon Muski magasságokba emelkedve.

És itt nemcsak a retorikára, hanem a kijelentései megosztottságára kell gondolni, Buterin ugyanis azt találta mondani, hogy a nőket a jövőben szintetikus méhekkel kellene kiváltani. Mármint a terhesség időszaka alatt, így a terhes nő egy percig sem kell lemondjon a karrierjéről.

Az persze már egy másik probléma, hogy a nők nem feltétlenül a terhesség ideje alatt, sokkal inkább utána esnek ki – akár több évre is – a munkából, amit bizonyos családokban egyébként konszenzusos alapon akár az apuka is magára vállalhat. Erre azonban már nem tért ki, helyette inkább arról beszélt, hogy mekkora segítség lenne a testen kívül mesterséges körülmények között kihordott baba a nők számára, amellyel egy csapásra megoldódna a több területen még tapasztalható férfi-nő közötti bérkülönbség, és a népességszám is szabályozható lenne.

Egyébként Elon Musk sem véletlenül jött a képbe, Buterin ugyanis az ő posztja alá kommentelte be a véleményét, amelyben a Tesla első embere arról panaszkodik, hogy a világ népessége csökkenőben van, így pedig nem lesz elég vállalkozó szellemű, aki hajlandó lesz majd benépesíteni neki a Marsot.

Buterin megoldásával azonban mindez megoldódna, hiszen az embereket a szintetikus méh technológiájával tulajdonképpen már tenyészteni is lehetne.

Küszöbön a jövő: Emberi segítség nélkül végzett tökéletes műtétet egy robot

 

https://leet.hu/termek/gretxa-vancer-wireless-gaming-mouse-feher-v-gw-white/

×