Egyre több kiadó és játékfejlesztő fúj teljes visszavonulót az NFT-k kapcsán, hiába rongyoltak bele többen is nagy mellénnyel.

Pedig néhány hónappal ezelőtt ritka pozitívan lelkendeztek az Electronic Arts vezetői, hogy a játékipar jövője az NFT-kben rejlik, de most, hogy a játékosvilág apraja-nagyja mindenki tudtára adta, hogy mennyire utálják a blokkláncon alapuló pénzcsináló technológiát, csodák csodájára ők is meggondolták magukat.

Pedig az ember azt gondolná, hogy a jövő csak utat tör magának valahogy, ami persze még simán megtörténhet, de abban biztosan nem az EA lesz az úttörő. Ahogyan sokan mások sem, hiszen a játékosok utálata miatt (majdnem) mindenki totális visszavonulót fújt NFT fronton.

Az EA vezetője, Andrew Wilson a vállalat keddi, harmadik negyedéves eredménybeszámolója során mondta, hogy ugyan az NFT-k jelenleg sok befektetőt vonzanak, a technológia leginkább a korábbi 3D-s és AR-VR trendekhez hasonló őrület. Vagyis most még népszerű bizonyos körökben, de sanszos, hogy hamar elhal a lelkesedés iránta. Ezért pedig úgy döntöttek, hogy kevesebb figyelmet fordítanak az ilyen irányú fejlesztéseikre.

Wilson szerint a játékbeli gyűjtögetős funkciók és módok továbbra is meghatározó részei lesznek a játékoknak – úgy pedig az EA sportjátékainak is, azt azonban már kevésbé tartja valószínűnek, hogy ennek az NFT lehet a következő lépcsőfoka. Persze nem minden játékipari szereplő gondolja így: a Ubisoft például jót „travoltázik” a játékosok hőbörgésein, de a Konami is jó pénzt csinált a Castlevania szülinapjára készített digitálisan eredetvédett cuccokkal.

via – VGC

Ez a fiatal srác 300 millió forintot keresett azzal, hogy NFT-ben eladta a szelfijeit

https://leet.hu/streamplify

×