Lehet őket utálni érte, de a Konami megmutatta, hogyan lehet az NFT-ket normálisan, elfogadhatóbb módon elhozni a videojátékok világába.

Azt azért nem mondhatjuk, hogy a NFT technológiát tárt karokkal várná a játékosvilág, legyen szó magukról a játékosokról, vagy a fejlesztőkről, néhány kiadó vezetősége azonban akkor is ragaszkodik hozzá, ha emiatt közutálat tárgyává válnak.

Sokan vissza is táncoltak a játékba implementált NFT ötletétől, és nyilván vannak, akik kötélnek állnak, akad azonban egy harmadik út, amivel valamiért nem kifejezetten foglalkoztak eddig. Ezek pedig a digitális gyűjtői tárgyak, relikviák, melyek ugyan megközelítőleg sem olyanok, mint a valóságban, de legalább nem erőltetik rá mindenkire egyöntetűen és semmilyen befolyással nincs a játékra sem.

Valami hasonló utat próbálgatott most a Konami is, amely az OpenSea NFT-piacon bocsátott árverésre néhány egyedi Castlevania NFT-t. Ezeket pedig egy tematikus esemény köré húzták fel, nevezetesen a játéksorozat 35. évfordulójára, ami ugyan tavaly volt, kiváló apropót szolgáltatott a digitális relikviák iránti igény felmérésére.

Az pedig nagyon is volt rá, ugyanis a teljes 14 darabos Castlevania készlet eladásával összesen 162,000 dollárt, körülbelül 50,4 millió forintot gereblyézett össze a japán vállalat. 

A Dracula’s Castle térkép, ami a legmagasabb összegért kelt el a Konami aukcióján | Kép: VGC

Az egyik legdrágább digitális műért, a Dracula’s Castle Pixel Artért pedig nem is sajnálták a pénzt, amiért nem kevesebb, mint 8,2 millió forintot fizetett ki egy ismeretlen gyűjtő. A második legdrágább tétel (kapaszkodj meg erősen!) egy Castlevania játékmenetből összevágott highlight videó volt, ami 5,4 millió forintot ért valaki szemében.

Erre pedig lehet rázni és/vagy fogni a fejeket, de a Konami akciója még mindig jelentősen elegánsabb módja az NFT-k videojátékosításának, mint ahogyan az EA, a Ubisoft, vagy legutóbb a STALKER 2 ukrán fejlesztői tették.

via – VGC, PC Gamer | Borító Bullfrog

Eddig az üvegcsékbe zárt fingját árulta, most már fingós NFT-ket csinál – nagyon sok pénzért

 

https://leet.hu/akcioeso/

×