Nincs olyan, hogy lehetetlen, maximum nem vagy olyan elképzelhetetlenül gazdag, hogy kifizesd. Csak figyeld Jeff Bezost.

Jeff Bezos, az Amazon alapítója és ex-elnöke már olyan magasságokban tengeti szerény napjait, hogy a két szép szeméért, na meg valószínűleg néhány millióért hajlandóak elbontani neki Rotterdamban egy nemzeti műemlékként számon tartott történelmi hidat – írta meg a Gizmondo.

A szóban forgó hidat a rotterdami hollandok csak „De Hef” néven emlegetik, melyet még 1927-ben építettek. A híd azonban a második világháborúban a város bombázásakor súlyosan megsérült, ezért több felújítási munkán kellett átesnie, legutóbb 2017-ben, és úgy is tervezték, hogy ez lesz az utolsó. Jeff Bezos kedvéért viszont azért csak szétkapják a műemléket, máskülönben nem fog elférni a luxushajója a Nieuwe Maas folyón.

Erre azért van szükség, mert Bezos akkora jachtot rendelt a holland Oceanco egyedi jachtépítő cégtőt, hogy az a kolosszális méreteivel egyszerűen nem tudna kiparkolni a hídtól, mert a 40 méteres védőtávolság nem elég magas a jacht három óriási árbocának befogadására. A Boat international szerint a teljes munkálatot Bezos állja, amit a rotterdami önkormányzat szívesen elfogadott.

Természetesen számos helyi hangot adott a nemtetszésének, hogy egy milliárdos megbízásából manipulálnak egy közel százéves helyi nevezetességet. Mindezzel szemben az önkormányzat szerint ez azért jó a városnak és a lakosságnak, mert addig is munkahelyeket teremtenek vele.

Nem haluzol: 27 millió mAh-s gigászi powerbankot csinált egy videós

 

https://leet.hu/streamplify

×