Egészen valószínű, hogy jelenleg ez a világ legnagyobb powerbanknak kinéző akkumulátora.

Egy nagyobbacska powerbank egészen hasznos tud lenni, amikor hosszú ideig nem tartózkodunk áramforrás közelében és félő, hogy lemerül valamelyik elektronikus kütyünk, amit egyébként használnánk.

Ezek jellemzően a mobilok, de mindenképpen a kisebb eszközök közül kerülnek ki, egy videósnak hála viszont most már tévét, mosógépet, vagy elektromos robogót is tölthetünk powerbankkal. Ha pedig úgy tetszik, akkor akár mindet egyszerre.

Az őrült, sokszor teljesen elborult ötleteiről ismeretes kínai youtuber, Handy Geng ugyanis megépítette a világ legnagyobb powerbankját. Pontosabban egy ahhoz nagyon hasonló szerkezetet, hiszen ezt a kolosszális méretekkel büszkélkedő akkumulátort csak jóindulattal lehet hordozható töltőegységnek nevezni. Gyakorlatilag egy elektromos autó aksijáról van szó, amit a videós úgy eszkábált össze, hogy az úgy nézzen ki, mint egy túlméretezett powerbank.

De nemcsak a méreteiben, hanem a belső kapacitásában is túltesz a kistestvérein, Handy Geng powerbankja ugyanis 27 millió mAh-s.

Azt érdemes itt megjegyezni, hogy az ekkora kapacitású aksikat nem gyakori mAh-ban jelölni, a videós valószínűleg csak viszonyításképp adta meg milliamperórában ezt a számot. A legtöbb jelenleg kapható powerbank 5000 és 50.000 mAh közötti kapacitású.

Így pedig könnyen kiszámolható, hogy egyetlen szuszra több mint 5000 telefont lehetne vele feltölteni, de képes elektromossággal ellátni egy mosógépet, egy tévét és egy elektromos főzőedényt is egyszerre, miközben egy tóparton várjuk a kapást. Legalábbis akkor, ha hajlandóak vagyunk elvinni a zsebrevághatatlan, igencsak nehéznek tűnő behemótot.

 

Töröld azonnal! – Banki adatokat lop ez a mobilapplikáció

 

https://leet.hu/streamplify

×