Dupla támadásra készül a vörös óriás.

Az Intel novemberben elstartoltatta az Alder Lake processzorok legerősebb tagjait, majd januárban megérkezett a többi egység is. Olyan kiváló ár-érték arányú CPU-val, mint az i5-12400F jelenleg nem tudja felvenni a versenyt az AMD, hiszen bár a Ryzen 5600X pár FPS-el többet hoz játékok alatt, egy gyengébb B660 lapnyi különbség van a két processzor között. Azt is tudjuk, hogy az Intel már javában dolgozik az Alchemist Arc videókártyáin, mely akár komolyabb meglepetést is okozhat a piacnak, ha a kékek jól lövik be az árazását.

Aggodalomra semmi ok, az AMD nem vár tovább, idén ismét bedurrantja a rakétákat!

Lisa Su

Lisa Su, az AMD vezérigazgatója büszkén jelentette be, hogy 2022-ben két fronton is támadást indítanak. Érkeznek a Zen 4 szériás AMD Ryzen processzorok, melyek ezúttal a 7000-es számot fogják viselni. Videókártyák nélkül sem maradunk, hiszen az RDNA 3 architektúrás videókártyáik is már a spájzban vannak. A kártyák várhatóan a TSMC 5 vagy 6 nanométeres gyártószalagjairól gurulnak le, szakítanak a 7 nanométerrel. Szükség is van erre a lépésre, hiszen az Nvidia is már az 5 nanométer felé kacsingat az Ada Lovelace chipekkel. Sokáig 2023-ról olvashatunk az AMD újdonságaival kapcsolatban, ezért is meglepő az idei debütálás, de a versenynek mindenképp jót tesz majd. 

Ami még érdekes lehet, hogy az RDNA 3 kártyák felső kategóriája a korábbi monolitikus design helyett több GPU chipet is tartalmaz majd egy lapkán, mely utat nyithat új fejlesztéseknek. A gyártók eddig nem igazán merték meglépni ezt, hiszen nem volt elég hatékony az együttműködés az egyes GPU egységek között. Ezt leginkább szoftveres oldalról lehet javítani, melyen évek óta dolgoznak már az AMD műhelyében. Remélhetőleg hamarosan többet is megtudhatunk az újdonságokról.

Hanyatlik a Facebook? – 18 év alatt most először csökkent a felhasználók száma

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×