A 7-Eleven Japánban a következő szintre emeli a holografikus rendszereket, miután már így is lehet érintésmentesen fizetni.

Jápánban nem csak a technológiai fejlődést, de a járványhelyzetet is nagyon komolyan veszik, ami ismét lehetőséget teremt arra, hogy a filmekben látott megoldások megvalósuljanak. Amióta kitört a COVID-19 járvány, Japánban fokozottan figyelnek arra, hogy az emberek minél kevesebbet érintkezzenek. Már akkor tervben volt a holografikus kijelzők terjesztése.

Most a 7-Eleven nevű üzletlánc vezette be az érintésmentes holoképernyőt, ami tulajdonképpen egy pénztár, ahol fizetni lehet.

 

A videón látható rendszer egyelőre tesztfázisban működik. A lényeg annyi, hogy amit megveszünk, azt lecsippentjük, minden mást pedig egy holokijelzőn intézünk. Így tulajdonképpen a levegőben nyomjuk meg a gombokat, nem kell hozzáérni semmihez, amihez más emberek ezrei is.

Persze ebben a rendszerben készpénzzel nem lehet fizetni, csakis kártyával, vagy QR kóddal. Érdekesség, hogy itt nem lehet alkoholt, dohányárút vagy készételt vásárolni, azt a szokásos pénztárnál kell. Ha rendszer sikeres lesz, akkor mindenhol bevezetik.

Ehhez kapcsolódik ez a tavalyi hír:

A jövő itt van – Japánban már terjed a holografikus érintőképernyő

 

https://leet.hu/streamplify

×