Az EA „kiábrándítónak” nevezi a Battlefield 2042 eladásait, de elkötelezett a franchise és a játék felvirágoztatása mellett.

Úgy tűnik, hogy az EA komolyan átgondolja, hogy mi is legyen a Battlefield 2042 sorsa, ám a franchise-ról nem igazán szeretnének lemondani. Ennek ellenére szomorú hír, hogy a játék első évada tovább csúszik, ami nem tesz jót az amúgy is gyenge játékosszámnak. Nemrég viszont arról is érkeztek hírek, hogy az EA számára milyen eredményeket hozott (vagy épp nem hozott) a játék pénzügyi szempontból.

Az EA szerint a Battlefield 2042 eladásai „kiábrándítóak”, 100 millió dollárral kevesebb lesz a bevétel, mint amire számítottak.

Az EA tisztában van a Battlefield 2042 helyzetével, és elismeri, hogy az eladások elmaradtak a várakozásoktól. A kiadó szerint a DICE új játéka „kiábrándító eredményeket” hozott, és bár tényleges eladási számokat nem közöltek, a vállalat rendkívül magabiztosan beszélt a játékról.

„A Battlefield 2042 nem váltotta be a hozzá fűzött elvárásainkat” – mondta Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója a harmadik negyedéves bevételek kapcsán. „Néhány döntésünk nem váltott ki jó eredményt a közösségben. Elkötelezettek vagyunk a játékban rejlő lehetőségek kihasználása mellett, és a rajongóink iránt.”

Azonban úgy tűnik, hogy pénzügyileg nincs bajban az EA.

„A Battlefield 2042 sikertelensége ellenére rekordokat értünk el. Az éves nettó bevétel 7,5 milliárd dollárra nőhet, ami 200 millió dollárral haladja meg az előrejelzést. Arra számítunk, hogy a 23. pénzügyi évben is folytatódik az erős növekedés.” Ez azonban 100 millió dollárral kevesebb, mint a korábbi előrejelzés.

Blake Jorgensen, az EA pénzügyi igazgatója azt mondta, hogy a Battlefield 2042 nem lesz hatással a 23. pénzügyi évre.

„A Battlefield a bevételünk kevesebb mint 10%-át jelenti. Nyilvánvalóan kevesebb példányt adtunk el, mint amire számítottunk. De ne feledjük, hogy hosszú távra tervezünk. Célunk, hogy új tartalmat, új játékmódokat, új izgalmakat adjunk hozzá a játékhoz”.

Az EA tehát láthatóan bukott a Battlefield 2042-vel, de ez nem jelenti azt, hogy pénzügyileg nagy lenne a baj. Sőt kitartanak a játék mellett, hogy kijavítsák azt.

Ezt is nézd meg:

Teljesen elengedték a fejlesztők? – Hónapokat csúszik a Battlefield 2042 első szezonja

 

https://leet.hu/termek/gretxa-vancer-wireless-gaming-mouse-feher-v-gw-white/

×