Texas elektromos hálózata egyébként is féllábon döcög, de a kriptovaluta-bányászok energiaigényes tevékenységével csak újra megkísérlik a 2021-es tragédiát.

Egészen érdekes helyzet alakult ki Texas államban, amely messze földön híres a kriptovalutá-bányászokhoz való kifejezetten barátságos hozzáállásáról. Pontosabban az amerikai állam vezetői barátkoznának velük, a lakosság jelentős része – a világ többi részéhez hasonlóan – nem kifejezetten szívleli őket.

Ez utóbbinak számos oka van, de csak hogy egyet mondjak: a texasi elektromos hálózat leterheltsége, ami egyébként sem valami acélos. Tavaly például a legnagyobb fagyban adta meg magát a hálózat, ami miatt családok ezrei maradtak elektromosság nélkül, több ember pedig halálra is fagyott. És akkor még nem terhelték meg pluszban a bányászok sem.

Texas kormányzója, Greg Abbot ennek ellenére tette vonzóvá a térséget a bányászok számára, akikről tudva levő, hogy rendkívüli mennyiségű elektromosságot használnak a tevékenységükhöz. A Bloomberg szerint Abbot az újabb tragédiát elkerülendő októberben egy találkozót hívott össze a kriptobányászokkal, mégpedig azért,

hogy személyesen kérje őket arra, hogy ha a hálózat ismét túlterhelődne, akkor állítsák le a bányászatot. 

Ez persze elég rizikós, hiszen szabályozással is elérhetné ugyanezt, azzal viszont egyúttal a bányászok ellenszenvét is kivívná. Ha viszont nem állnak le, akkor a februári hidegben kieső kriptovaluta helyett ismét emberek fizethetnek majd az életükkel. A portál információi szerint eddig két bányász jelentkezett, hogy ha terhelődik a hálózat, akkor azonnal leállítják az energiaigényes munkát.

Gazdasági csőd szélére került az ország, ahol bevezették a Bitcoint – állítják a szakértők

 

https://leet.hu/termek/gretxa-vancer-wireless-gaming-mouse-feher-v-gw-white/

×