A Riot Games egy újabb Valorant cheat-értékesítő ellen indított eljárást.

Amióta a játékok léteznek, azóta létezik a csalás is, azonban az igazi probléma a multiplayer játékoknál jelentkezik. Akár barátok, akár véletlenszerű online ellenfelek ellen, a játékosok mindig is megpróbáltak előnyt kovácsolni – akár játékon belüli exploitokkal, akár hackek használatával.

Az elmúlt években a játékfejlesztők fokozták a csalások visszaszorítására tett kísérleteiket, de az eredmények vegyesek voltak. Ide tartozik a Riot Games Vanguard anti-cheat rendszere a Valorantban.

Amikor az anti-cheat rendszert először reklámozták, úgy tűnt, hogy a Valorantban egyszerűen nem lehet majd csalni.

Ez azonban nem így történt.

Idővel rengeteg wallhack és aimbot befolyásolta a meccseket, ami arra késztette a Riotot, hogy fellépjen a csalóprobléma ellen. A játék fejlesztőinek már korábban is sikerült kiirtaniuk néhány cheat-értékesítőt, most pedig egy újabb népszerű terjesztőt – Enduty és ValoDLL – számoltak fel.

A cheat-árusok lekapcsolását az Anti-Cheat PD emelte ki a Twitteren, képernyőfotókat mutatva, amelyeken arról beszélnek, hogy a Riot lecsapott rájuk. Ez egy felszólítást is tartalmazott, ami a leállítást eredményezte.

Egy másik üzenet, látszólag egy másik felhasználótól, alátámasztotta a történetet. „Miután új információk jutottak a tudomásomra, megerősíthetem, hogy a Riot beperelte őt” – írták. „Kénytelen volt mindent bezárni.”

Bár a bezárás nyilvánvalóan győzelem a Riot, és a Valorant játékosok számára, a csalást árusítók kiszűrése, összességében nehéz dolog.

Amikor egy csalót bezárnak, akkor vagy megpróbál más néven újra felbukkanni, vagy egy másik veszi át teljesen a helyét, mint egy véget nem érő játék, a whack a mole. Hogy a továbbiakban hogyan fognak foglalkozni a problémákkal, azt még nem tudni.

Ám nem csak az csalás ellen dolgoznak…

A Valorant fejlesztői megszólaltak – Ekkor érkezhet új ügynök és pálya a játékba

https://leet.hu/streamplify

×