Úgy tűnik, hogy egyes diákoknak jövő hét hétfőn nem kell olyan korán kelni az iskola miatt, mivel a tanárok figyelmeztető sztrájkot tartanak.

Bár még pontosan nem tudni, hogy mi lesz, de jövő hét hétfőn kétórás sztrájkra készül a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). A a minisztérium szerint ez jogszerűtlen lenne, így egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi lesz. Mivel sikertelen volt a PDSZ kormánnyal folytatott sztrájktárgyalása, ezért január 31-re figyelmeztető sztrájkot hirdettek.

A tervek szerint az első két órát nem fogják megtartani, de azt ígérik, ha kell, tovább mennek, márciusban újabb sztrájkot tartanak, amely akár napokig is eltarthat.

Forrás: PDSZ

A sztrájktárgyalások a tanárok kötelező oltásáról szóló rendelet visszavonása és a bérek rendezése miatt alakultak ki. A kormány azonban nem biztosít a 10%-os pótlékemelésen kívül további béremelést, de a munkaterhelés csökkentésére vonatkozó követelést sem fogadta el, marad a kötelező oltás is, ezért hirdettek figyelmeztető sztrájkot – írja a PDSZ.

Persze hogy mely iskolák csatlakoznak ehhez az akcióhoz, azt az iskolák és tanárok döntik el, nem lehet tehát mindenhol arra számítani, hogy nem lesz első két óra 31-én. A Szülői Hang szülői közösség is kiáll a tanárok sztrájkja mellett, ezért azt kérik, ahol nem lesz tanítás a sztrájk miatt, hétfőn 8 és 10 óra között ha teheti a szülő, tartsa otthon a gyermeket.

Azt nem tudni, melyik iskolában mennyi tanár fog sztrájkolni, egy biztos: gyermekfelügyeletet mindenképp biztosítanak az iskolák.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint a sztrájk törvénytelen, ezért a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) bírósághoz fordult. Egyelőre tehát nem lehet tudni, hogy lesz-e hétfőn sztrájk, valószínűleg hamarosan kiderül.

Te mit fogsz csinálni, ha nem lesz első két óra hétfőn?

Akciófigyelő | Végtelenül cuki gyerekbarát játékot ad ingyen az Epic

 

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×