A kínai cég erős hardverrel bíró, ám megfizethető telefonokat dob piacra, amivel simán lenyomhatja a többi gyártót az árversenyt tekintve.

Ha valaki emlékszik még, néhány évvel ezelőtt a OnePlus úgy hívta fel magára a figyelmet, hogy csúcskategóriás mobilokat kínáltak jóval olcsóbban, mint a többi gyártó. A cég telefonjai az évek során azonban drágultak, de úgy tűnik, hogy

a márka visszatérhet a megfizethető csúcsmobilokhoz.

A kínai közösségi oldalon, a Weibon a Digital Chat Station azt állította, hogy a OnePlus egy új telefonszérián dolgozik, amely a teljesítményre és a játékra összpontosít. Úgy gondolják, hogy ennek a telefonsorozatnak az ára 2000 és 3000 jüan (~100 és ~150 ezer forint) között lesz. A kínai árak általában persze olcsóbbak, mint a világ többi részén, ezért jelentős áremelkedésre számítunk Európában.

 

A kiszivárogtató hozzáteszi, hogy az új sorozat nagyon komoly csúcsprocesszort kap. Persze ez nem feltétlenül jelenti a Snapdragon 8 Gen 1-et. Sokkal inkább lehet Mediatek Dimensity 9000 vagy régebbi, például Snapdragon 888, Snapdragon 870 vagy Dimensity 1200.

Ez még mindig komoly erő lenne ebben az árkategóriában.

Ne gondoljuk azonban azt, hogy ez ne járna kompromisszumokkal. Valószínűleg a teljesítmény és az olcsó ár miatt gyengébb kamerát, gyengébb kiegészítő-szolgáltatásokat kapnánk. Azonban jó hír, hogy miközben más gyártók hasonló teljesítményű készülékei akár 300-500 ezer forintba is kerülnek, ezt megússzuk 100-150 ezer forintból. Persze csak ha Magyarországon nem tolják fel jobban az árakat.

Ezt láttad már?

Csak bemész és kimész – Magyarországra is megjött a pénztár nélküli kávézó

 

https://leet.hu/streamplify

×