Egy kutatás szerint már egyre fiatalabb korban támadják előszeretettel az iskolák digitális rendszereit a tanulók. Az esetek száma is nő.

A brit számítógépes bűnözéssel foglalkozó rendőrség szerint már kilencéves fiatalok is vádolhatók lehetnének azzal, hogy kiberbűnözők. Az Egyesült Királyság Nemzeti Bűnügyi Ügynöksége (NCA) új kezdeményezést indított annak reményében, hogy felvilágosítsa a fiatalokat a DDoS-támadások következményeiről. Az NCA National Cyber ​​Crime Unit (NCCU) tanulmánya kimutatta, hogy az iskolai hálózatok és webhelyek ellen indított DDoS támadások száma 2019 és 2020 között megduplázódott.

Az NCCU szerint a legtöbb támadó középiskolás volt, az átlag 15 éves, a legfiatalabbak pedig csak kilenc évesek.

Úgy vélik, hogy a fiatalok online játékok közben ismerkednek meg a modokkal, csalásokkal. A kutatások szerint a fiatalok nem tartja „rossznak”, ha megzavarják mások játékélményét, mert ez csak „egy másik módja a győzelemnek”. Egyáltalán nem hiszik, hogy bármi bajba kerülnek emiatt.

Így aztán az online oktatás alatt is szívesen DDoS támadást indítanak az iskolai rendszer ellen, hogy ellehetetlenítsék annak működését. Legyen ez az iskola belső hálózata, az online oktatás, vagy az iskola weboldala. Most úgy próbálják ezt megakadályozni, hogy ismertetik a diákokkal a lehetséges következményeket.

Magyarországon nemrég diákok azért törték fel egy iskola rendszerét, hogy beírjanak maguknak pár jó jegyet.

Az ötösért bármit? – Feltörték egy pécsi suli e-naplóját, hogy jó jegyeket írjanak bele

 

https://leet.hu/streamplify

×