A vélhetőleg diákkorú tettes a beszámolók szerint önként vállalta magára a bűncselekményt, amiben már a rendőrség is nyomoz.

A jó jegyért az élelmesebb diákok sokszor képesek bármit megtenni. Ez már az elektronikus napló bevezetése előtt is így volt, igaz, akkor sokkal nehezebb volt kivitelezni a csínyt, ami sokszor valójában a saját ellenőrző meghamisításán túl nem vezetett sehova.

Mostanság azonban a fiatal diákok, akikben van spiritusz simán feltörik a sokszor amúgy sem túl acélos lábakon álló iskolai rendszert, hogy tanulás híján így szerezzenek jobb jegyeket. Ezzel ugyebár az a probléma, hogy ugyan a tettes kivételes hacker ismeretei megvillogtatásával nemcsak ötösöket szerez, de súlyosan megsérti a törvényt is.

Az MTI és a Pécsi Újság szerint ez történt most egy Pécs belvárosában található elit iskolában, ahol valaki (vagy valakik) feltörték az e-naplót, hogy több ezer érdemjegyet írjanak bele. 

A helyi portál szerint az iskola igazgatósága közvetlenül az elkövetőtől szerzett tudomást az incidensről, melyet azonnal jelentettek a rendőrségnek. A Pécsi Rendőrkapitányság további részleteket nem árult el az ügyről, csupán annyit, hogy ismeretlen tettes ellen információs rendszer vagy adat megsértése miatt indítottak nyomozást. Az érintett iskola igazgatója megkeresésre nem kívánt nyilatkozni.

13 éves magyar hackert fogott a rendőrség, aki miatt nem keveset izzadtak a nyomozók

 

https://leet.hu/akcioeso/

×