Még sosem fordult elő a Steam történetében, hogy az egyidejű felhasználók száma átlépte volna a 29 milliót. Egészen mostanáig, ami természetesen új rekord.

2003. szeptember 12-én indult világhódító útjára a Valve új játékkezelője, a Steam. Immár tehát több, mint 18 éve gyűrhetjük rajta a játékokat a világ minden táján, kevés dolgot lehetne említeni, ami ez idő alatt ne történt volna meg a felületen. Botrányos játékok, elképesztő bevételek, kritikán alul vélemények miatti bukások, börtönbe csukott csalók, egyszóval tényleg minden megtörtént már szinte.

De csak szinte, merthogy az egyidejű játékosszám rekordja éppen a napokban dőlt meg. Sosem voltak még ugyanis 29 milliónál többen a Steamen, egészen mostanáig.

A pontos szám 29.201.174, ennyi egyidejű felhasználó tartózkodott a Steamen magyar idő szerint vasárnap 11:00 és 12:00 között. A platform sikere egyébként nagyban köszönhető a világjárványnak, hiszen 2020 előtt inkább csökkenő tendenciát mutattak a számok. Amióta azonban a WHO hivatalosan is pandémiának minősítette a kialakult helyzetet, az addig rekordnak számító 24 millióról egyre jöttek az újabb rekordok.

Mostanra már tehát a 29 milliót is átlépte az egyidejű játékosszám, ami a folyamatos megjelenéseknek köszönhetően akár még idén eljuthat a bűvös 30 millióig. Februárban érkezik a Dying Light 2, az Elden Ring, és végre kiadják a Steam Decket is, ha minden igaz.

És ezt láttad már?

Alakul a trend? – Már 9 évesen megy a sulik elleni DDoS támadás

 

https://leet.hu/streamplify

×