Komoly váddal állt elő egy alkotó, aki szerint a Rainbow Six: Siege-ben évek óta használnak valamit, ami az övé.

Ha minden igaz, alakul egyfajta botrány, legalábbis vádaskodás a Rainbow Six: Siege körül. Ha minden igaz, a játék a megjelenése óta egy olyan elemet tartalmaz, melyet egy művésztől/grafikustól loptak el. Az effektust a játékban arra használják, hogy megzavarja a játékosok drónját. Igen, a Mute Jammer zaj-effektjéről van szó, amit akkor látunk, ha a jammer hatása elér minket.

Sam Blye most azt állítja, hogy nem kapott semmit a kiadótól a grafika használatáért.

Erről az effektről van szó

A múlt hónapban Blye megtudta, hogy a The Weather Channel három évvel ezelőtt ellopta a hibahatást egy tornádószimulációhoz. Blye szerint a cég nem kért engedélyt erre, és nem is fizetett neki annak használatáért, ezért a művész képkeresést indított, hogy megnézze, használták-e máshol. Kiderült, hogy igen, a Rainbow Six Siege-ben. A Redditen azt állítják, hogy a Ubisoft egyszerűen ellopta az effektet.

The Mute Jammer Screen Came Onto My Action Phase Character, Then It Just Gets Weird #Operation Health (Sorry For Podcast Background) from Rainbow6

„Még mindig a játékban van, és a játékosok számtalanszor látta már”írta Blye a Twitteren. „Korábban arra is gondoltam, hogy ez az én textúrám meg néhány más textúra az effektusban, de közelebbről megvizsgálva látom, hogy a hatás csak az én textúrám.”

Úgy tűnik, tehát, hogy a Ubisoft fejlesztői szépen lenyúlták a grafikát, ám erről elfelejtették értesíteni a művészt. A Ubisoft egyelőre nem adott ki közleményt az ügyben.

Ezt láttad már?

Titokban a gépeden bányászhat kriptót a Norton antivírus

 

https://leet.hu/akcioeso/

×