Az ismert márka, a Norton már a kriptoval is foglalkozik. De ahelyett, hogy szétválasztaná a két ökoszisztémát, a Norton antivírusba illeszti azt.

Az utóbbi időben egyre több panasz érkezett arra vonatkozóan, hogy a Norton antivírus programokban megjelent a kriptobányász-funkció. A Norton szerint ez a funkció azonban csak felhasználói engedéllyel működik, de ez nem akadályozza az embereket abban, hogy úgy gondolják: ez egy alattomos módszer. Ha valaki ugyanis le szeretné ezt tiltani, megteheti, de ez nem távolítja el a funkciót a 360 csomagból.

A Norton szerint alapvetően ki van kapcsolva a funkció, ami egyébként a háttérben kriptot bányászhat a gépünk segítségével. Természetesen a Norton számára.

Ha valaki azonban mégis kipróbálná, akkor a Norton az előállított valutáért 15 százalékot fizet. Persze ez akár azt is jelentheti, hogy a bányászat miatt megnövekedett energia-költség akár több is lehet, mint amit nyerünk vele. A szolgáltatás futtatásához 6 GB-os videokártya szükséges.

„Na, egy nagyon vad. A Norton „Antivirus” kriptobászász programot telepít a gépedre, majd részesedést ad” – írta valaki felháborodva a Twitteren.

 

Ha a Norton 360-at használod, és nem annyira ismered a kriptobányászat fogalmát, tiltsd le a Norton Cyprot.

Ezt láttad már?

Elképesztően futurisztikus gamer asztalt leplezett le a Razer

https://leet.hu/akcioeso/

×