Egyre csak közeledünk az idei Team of the Year Promo-hoz, amikor is megtudhatjuk majd, hogy kik lesznek azok a játékosok, akiket az év legjobbjainak választottak.

Egy korábbi cikkünkben már említést tettünk arról, hogy hamarosan készülhetünk az idei Team of the Year érkezésére (ide kattintva érhető el). Mint ahogyan írtuk is, masszív találgatások kezdődtek el arról, hogy ezúttal kik érkezhetnek majd brutális lapokkal a FIFA 22-be.

A Dexerto internetes oldal összegyűjtötte azokat a játékosokat, akik jelen állás szerint a legesélyesebbek arra, hogy TOTY lapot kapjanak. Kezdjünk is bele az elemzésbe!

Kapus

A hálóőr esetében nagyon nagy valószínűséggel idén olasz kapust üdvözölhetünk a Team of the Year csapatában, Gianluigi Donnarumma személyében. A – korábban az AC Milan – Paris Saint Germain EB győztes portását jelenleg a világ legígéretesebb kapusának tartják, Olaszországban már „Az új Buffon”-ként is emlegetik. Ha valakit mondani kellene, hogy ki legyen a kapus a TOTY csapatban, rengetegen mondanák az Ő nevét.

Védők

Ha a hátsó védő négyesre gondolunk, kapásból 3 szinte borítékolható: a Liverpool-ban játszó Alexander-Arnold, a Manchester City megállíthatatlan védője, Cancelo, valamint a Chelsea betonbiztos középső védője, Rüdiger nagy eséllyel indul a TOTY lapért. Nagy kérdés, hogy a 4. védő esetében ki lesz a befutó: sokan mondják Hakimi-t, viszont nem mehetünk el az Olasz Válogatott nagyszerű EB teljesítménye mellett;ebben az esetben 2 nevet kell egyértelműen kiemelnünk: Bonucci és Chiellini. Akármelyikük is kerül be kettejük közül, kizárt, hogy rossz szájízzel fogadnánk az érkezését.

Középpályások

Középpálya esetében is érdemes első körben szétnéznünk a Premier League játékosok közt: Kevin De Bruyne, akit a világ legjobb középpályásának tartanak, tavaly Bruno Fernandes és Joshua Kimmich mellett szerepelt a TOTY csapatban, e korábbi hármasból ő lehet idén az egyetlen „túlélő”. Jorginho speciális lapjára lehet még nagy esély, köszönhetően a Chelsea BL győzelmének, valamint az olasz EB-sikernek, mindkettőben vastagon kivette a részét a londoni kékek középpályása. A másik Chelsea játékos, a francia N’Golo Kanté lehet a 3. potenciális játékos, akárcsak az olasz esetében, neki is nagy szerepe volt klubcsapatának BL győzelmében. Még egyik évben sem volt ilyen komplex játéka a franciának, a középpálya minden részére kiterjed és magas minőségű, méltán várhatja a speciális lapot.

Támadók

A támadó hármas esetében van egyértelmű és kevésbé egyértelmű név is: az egyértelmű nevek Mohamed Salah és Robert Lewandowski. Az egyiptomi jobb szélsőnek ebben az idényben 24 meccsből 22 gólban volt érintettsége, gólszerzőként, vagy gólpasszt adóként. Jelenleg a világ talán legeredményesebb jobb szélsője. A lengyel csatár esetében pedig szinte borítékolható volt az Aranylabda, mindenki meg volt döbbenve, hogy végül nem ő kapta, holott ebben a szezonban az eddigi 25 meccs alatt 30 gólt szerzett. Az előző idényben 40 meccs alatt 48 gólt szerzett. 33 évesen ez lenyűgöző teljesítmény. Őket elnézve, szinte biztos, hogy megvan 2 TOTY esélyes támadó.

A 3. név számunkra kérdéses. A fent említett oldal szerint Lionel Messi lehet a 3. támadó. A Copa America-győzelmen kívül szinte semmit nem tud felmutatni ebben az idényben. Még a nagy Messi-rajongók is meglepődtek, hogy idén Aranylabdát kapott. Ha valaki szerintünk nem érdemli meg idén a TOTY lapot, az Ő. Klubcsapat szinten egyetlen gólt tudott csak szerezni, nagyot néznénk, ha még így is lapot kapna. Nyilván -nagy valószínűséggel- fog, mert ő Messi. De például idén sokkal inkább érdemelné meg Cristiano Ronaldo a kártyát, igaz, neki sem ez élete formája, de bárhogy nézzük, a 8 gól több, mint az 1. Vagy ha egy másik nevet kéne mondani, akkor Haaland-ra is eshetne a választás, senkinek nem lenne egy rossz szava sem, ha idén TOTY lapot kapna.

Ti mit gondoltok? Szerintetek ki érdemelne még Team of the Year lapot?

 

Forrás: www.dexerto.com

Ezt olvastad már?

És még mindig nincs rá megoldás – 5 vicces, vagy dühítő szituáció a FIFA 22-ben

×