A Disney ugyan nem repes annyira a hírtől, de a sorozataira a torrentezők is nagyon kíváncsiak voltak, szinte az összes be is került az idei top10-be.

Dübörög a videojátékos piac, elképesztő méreteket öltenek a streaming szolgáltatásokra előfizetők száma, és hiába jósolják már évek óta a mozi halálát, annak ellenére is képesek a megtöltött termekkel bankot robbantani, hogy közben ránk szakadt majd másfél évre elegendő koronavírus. Ezek mellett azonban van még valami, ami szintén a világ legelterjedtebb tartalomfogyasztási formájának számít, ami nem más, mint a torrent.

A torrent pedig nagyon szépen köszöni, de 2021-ben is kellemesen elvolt magának, sőt, a statisztikák szerint a fentiek fényében sem csappant meg nagyon a kalózkodások száma. A TorrentFreaks szerint legalábbis semmiképp sem, ami most a BitTorrent adatai alapján egy szép csokorba szedte nekünk az elmúlt év legtöbbet letorrentezett sorozatait.

Ez persze közel sem egy reprezentatív lista, hiszen a világon nem mindenki a BitTorrent kliensét használja kalózkodásra, de az is nehezítő körülmény, hogy a sorozatokat részenkénti letöltésekkel számolták, ami miatt a Netflixes szériák jelentős hátrányba kerültek. A TorrentFreak azt legalább elárulta, hogy a Nagy Pénzrablás és a Squid Games simán bekerült volna a top10-be, ha a Disney+ nem hetente adná ki az újabb részeket.

Az adatok alapján a világ kalózait a Disney tartalmai mozgatták meg legjobban, ezek közül is a WandaVision a leginkább, amit egy másik Marvel-sorozat, a Loki követett szorosan. A harmadik helyre kifejezetten meglepő módon a The Witcher kerülhetett, ami Netflixes tartalom révén egyben található meg a legtöbb oldalon, hasonlóan a kilencedik Arcane-hez, ami úgy került a top10-be, hogy nem is olyan régen debütált.

Ezek voltak a BitTorrent tíz legtöbbet lekalózkodott sorozata:

  1.  WandaVision
  2. Loki
  3. The Witcher
  4. The Falcon and the Winter Soldier
  5. Hawkeye
  6. What If…?
  7. Foundation
  8. Rick and Morty
  9. Arcane
  10. Wheel of Time

Sorozat készül a legendás torrent oldal, a The Pirate Bay történetéről

https://leet.hu/samsung/

×