Megszokhattuk már, hogy amikor Elon Musk nyilatkozik vagy posztol valamit egy kriptovaalutáról, annak az árfolyama magasan az égbe szökik.

December 14-én elég rossz reggel virradt a kriptovaluták nagyjára. A bitcoin árfolyama 47.000 dollár körül nyitott, ami óriási zuhanás a korábbi 68.000 dolláros csúcsról, és nagyon elmarad az elemzők által vizionált év végi 150 ezres rekordtól. Ezzel arányosan az Ether is zuhanásban, ami a 3.810 dolláros árfolyamával nem egészen 5%-kal ér kevesebbet mint korábban.

Ez a tendencia pedig a komplett kripto-szcénára jellemző volt, kivéve a leghíresebb mémcoint, a Dogecoint, aminek árfolyama hirtelen 19 százalékkal lövellt ki. Mindez persze egyáltalán nem a véletlen műve, a legnagyobb rajongója ugyanis a világ leggazdagabb embere és a Tesla vezetője éppen azt jelentette be,

hogy a vállalata hamarosan doge elfogadóhely lesz.

Ez pedig azt jelenti, hogy különböző Tesla árucikkekért akár a népszerű mémcoinnal is fizethetünk majd. A bejelentést szokásos módon Twitteren ejtette meg, aminek a végén a Bitcoin-fiaskóból tanulva azért megjegyezte, hogy majd meglátják hogyan megy a dolog.

Az évben korábban ugyanis a Tesla már fogadott el kriptovalutát hivatalos fizetőeszközként, de alig két hónappal később környezetvédelmi indokokkal visszavonta a dolgot. Vagyis a doge-val amolyan tesztjelleggel lehet fizetni bizonyos kijelölt termékekért, és csak akkor fogják szélesebb körben „bevezetni”, ha valóban működőképes a koncepció.

A doge a bejelentést követően 51,63 forintos árfolyamáról 68,55 forintig kúszott, jelenleg pedig 61,14 forinton áll.

Gigászit ment idén Elon Musk, akit megválasztottak az Év Emberének is

 

https://leet.hu/xmas/

×